Ce tip de domeniu sa aleg?

Creare site domeniu propriu

Primul lucru atunci cand va doriti un site web este achizitionarea domeniului de tipul www.domeniuldorit.tld.

Exista mai multe variante:

  • domeniul .ro se cumpara cu cca. 50 euro si va va apartine, veti primi factura pe el si, eventual puteti sa il vindeti daca vreodata veti dori acest lucru
  • domeniile de tipul .com, .biz, .info, .org etc. NU se vand, ci se concesioneaza pentru cca. 16 euro/an si poate fi pastrat atata timp cat se plateste aceasta taxa anuala
  • domeniile de tip .eu, care de asemenea se concesioneaza si costa cca.  8.7 euro/an

Ultimele doua tipuri sunt recomandate doar in cazul in care se creaza un site pentru un eveniment spre exemplu, care se doreste promovat pe internet, insa dupa ce acesta are loc, domeniul nu va mai foloseste la nimic.
Daca este folosit pe termen lung, pentru site-uri ale firmelor, organizatiilor, institutiilor, atunci in nici 3 (trei) ani deja ati platit mai mult pentru el. Singura situatie in care si acestea este indicat sa le foloseasca este aceea in care doresc sa scoata in evidenta faptul ca se adreseaza pietei internationale.

Domeniul .ro este recomandat atunci cand site-ul este folosit pe perioada nedeterminata, cum ar fi un site de prezentare al unei firme. In acest caz, chiar daca suma initiala a fost sensibil mai mare, in 3 ani aceasta va fi mai mica decat in cazul domeniilor cu plata anuala. In plus, domeniile .ro sunt mult mai bine indexate de catre Google, mai usor de gasit in Romania. Si asta isi doresc toti cei ce se adreseaza pietei nationale.

Din acest motiv, in oferta standard de pe acest site sunt specificate doar domeniile .ro, insa daca totusi doriti un domeniu concesionabil, puteti specifica acest lucru in comanda.

Atentie: daca doriti sa va protejati brandul, este imperativ necesar sa achizitionati numele de domeniu cu TOATE terminatiile de mai sus, astfel incat o alta firma, poate chiar concurenta, sa nu poata achizitiona acelasi nume de domeniu, cu brandul dumneavoastra spre exemplu, insa cu alta terminatie.