Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — January 21st 2020Your RSS feeds

Declaraţia unică va fi modificată pentru a include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor. Termenul de depunere

Declaraţia fiscală unică va suferi modificări pentru a include şi veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor, a declarat marţi Corina Mîndoiu, partener EY România. Aceasta a mai precizat că termenul de depunere a declaraţiei unice este 16 iunie, ora 14:00.

Explicaţia Ryanair după incidentul de la bordul avionului de pe ruta Bucureşti - Londra. Cauza apariţiei fumului în cabină

Reprezentanţii companiei aeriene Ryanair au transmis marţi seară că, în cazul incidentului de pe ruta Bucureşti-Londra, degajarea de fum din cabina avionului a fost cauzată cel mai probabil de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare.

Klaus Iohannis, în vizită în Israel. Şeful statului a fost primit de preşedintele Reuven Rivlin - VIDEO

Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de preşedintele israelian Reuven Rivlin, la reşedinţa oficială a acestuia din Ierusalim. Întrevederea are loc în contextul vizitei preşedintelui României în Israel.

MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite condamnă planul Iranului de retragere din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Administraţia Donald Trump a exprimat preocupare, marţi, în legătură cu intenţia Iranului de a se retrage din Tratatul de Neproliferare Nucleară, cerând Teheranului să renunţe la aceste acţiuni "negative".

Gabriela Firea îl ironizează pe Florin Cîţu: Iată-l pe domnul Austeritate! Ne recomandă să mâncăm frunze

Primarul Capitalei Gabriela Firea îl ironizează, printr-o postare pe Facebook pe ministrul de Finanţe Florin Cîţu pe care îl numeşte „domnul Austeritate” şi spune că acesta ne recomandă să „mâncăm frunze, să bem apă de izvor, să dormim pe bancă în parc”.

DAVOS 2020: Donald Trump i-a transmis Ursulei von der Leyen că vrea un acord comercial cu UE

Statele Unite doresc un acord comercial cu Uniunea Europeană, a declarat, marţi, preşedintele american, Donald Trump, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o în oraşul elveţian Davos cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

O ţară europeană, dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, vrea să închidă 14 reactoare nucleare

Franţa are în plan să închidă două reactoare nucleare în anii 2025-2026 dacă condiţiile de piaţă sunt favorabile, iar până în 2035 are în vederea închiderea a unui număr cumulat de 14 reactoare, potrivit unui document guvernamental citat de Reuters.

Franţa amână colectarea noii taxe pentru giganţii din tehnologie. Motivul din spatele deciziei

Franţa este de acord să amâne colectarea noi taxe aplicate corporaţiilor din domeniul tehnologiei până la finalul anului 2020, au declarat surse din guvern francez pentru BBC.

PSD a anunţat cum va forţa Guvernul Orban să ridice salariul minim „la un nivel decent”

PSD a anunţat, marţi, că va forţa Guvernul Orban să majoreze salariul minim la un nivel "decent" prin "mecanisme europene". Social-democraţii susţin introducerea unui salariu minim european care reprezintă 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru UE.

Noul Guvern al Spaniei a declarat stare de urgenţă climatică

Noul Guvern de la Madrid a declarat marţi stare de urgenţă climatică şi a precizat că în termeni de 100 de zile va prezenta un proiect de legislaţie pentru a combate schimbările climatice, informează Associated Press.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 3 miliarde de euro de pe pieţele externe în prima emisiune de eurobonduri pe 2020

Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020.

Istoricul Marius Oprea, despre cercetarea IICCMER care-l vizează pe Meleşcanu: O persoană publică, oricît ar încerca să-şi ascundă trecutul, nu o poate face la nesfîrşit

Istoricul Marius Oprea spune, într-un comentariu pentru MEDIAFAX, după ce IICCMER a demarat o cercetare în privinţa lui Teodor Meleşcanu, că o persoană publică nu îşi poate ascunde trecutul la nesfârşit, subliniind că fapta imputată nu s-ar putea concretiza în sesizare penală.

Atenţionare CNAIR: Serviciul de emitere rovinietă şi peaj ar putea fi întrerupt miercuri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează marţi, printr-un comunicat de presă, că emiterea rovinietelor şi peajelor prin sistemul informatic ar putea fi întreruptă miercuri.

Un nou atac în Irak. Trei rachete au căzut în Zona Verde din centrul Bagdadului

Trei rachete au căzut, marţi, în Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat în care sunt instituţii şi ambasade, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters şi de postul Al Jazeera.

Cum ar fi încercat Rusia să spioneze la Davos cu ajutorul unor „instalatori” / Reacţia Moscovei

Oficialii elveţieni au dejucat o presupusă operaţiune rusă de spionaj care implica folosirea unor agenţi deghizaţi în instalatori la Davos, locul unde în acest moment se desfăşoară Forumul Economic Mondial, a relatat un cotidian local, însă informaţiile nu au fost confirmate de Poliţie.

Un deputat dintr-un stat rival propune o recompensă pentru asasinarea lui Donald Trump. Suma oferită

Un deputat iranian a anunţat, marţi, o recompensă de trei milioane de dolari pentru asasinarea preşedintelui SUA, Donald Trump, Washingtonul catalogând iniţiativa drept "teroristă", relatează Reuters.

Nuclearelectrica şi Conpet scapă de sechestrul definitiv pus în speţa dintre statul român şi fraţii Micula

Nuclearelectrica, operatorul centralei atomo-electrice de la Cernavodă, a primit procesul verbal de radiere a sechestrului pus pe 22% din capitalul companiei după ce conflictul dintre statul român şi fraţii Micula a fost stins în decembrie prin plata sumei de 912,5 milioane de lei.

Pare scenariu de film de acţiune. Cum ar fi încercat Rusia să spioneze la Davos cu ajutorul unor „instalatori” / Reacţia Moscovei

Oficialii elveţieni au dejucat o presupusă operaţiune rusă de spionaj care implica folosirea unor agenţi deghizaţi în instalatori la Davos, locul unde în acest moment se desfăşoară Forumul Economic Mondial, a relatat un cotidian local, însă informaţiile nu au fost confirmate de Poliţie.

Pare scenariu de film de aţiune. Cum ar fi încercat Rusia să spioneze la Davos cu ajutorul unor „instalatori” / Reacţia Moscovei

Oficialii elveţieni au dejucat o presupusă operaţiune rusă de spionaj care implica folosirea unor agenţi deghizaţi în instalatori la Davos, locul unde în acest moment se desfăşoară Forumul Economic Mondial, a relatat un cotidian local, însă informaţiile nu au fost confirmate de Poliţie.

Ministerul Finanţelor anunţă că amenzile pentru comercianţii fără case de marcat cu jurnal electronic ar putea fi eliminate

Ministerul Finanţelor Publice a postat în dezbatere publică un proiect de act normativ pentru eliminarea amenzilor pe care comercianţii trebuiau să le plătească dacă nu se echipau cu case de marcat cu jurnal electronic.

❌