Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Atenţionare de călătorie pentru Germania: greve pe mai multe aeroporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni dimineaţa o atenţionare de călătorie pentru Germania, unde urmează să aibă loc greve pe mai multe aeroporturi.

Ucrainenii au respins duminică 102 atacuri

Forţele ucrainene au respins 102 atacuri în ultima zi, potrivit ultimei actualizări a Statului Major al forţelor armate ale Ucrainei, informează luni The Guardian.

Un rus a distrus o super-maşină de 250.000 de euro

Nebunia unui Youtuber din patria lui Putin: a făcut praf un supercar pentru o reclamă.

Un bombardier nuclear american B-52 a simulat un atac asupra Iranului

Statele Unite au simulat un atac împotriva Iranului. Regimul teocratic de la Teheran a devenit o ameninţare tot mai crescută pentru Israel şi aliaţii Americii din regiune după ce a anunţat că a dezvoltat rachete de rază lungă şi a îmbogăţit uraniul suficient pentru a-l folosi ca pe o armă nucleară.

Filmul "Navalnîi" a câştigat Oscarul pentru cel mai bun documentar. Soţia celui mai proeminent opozant al lui Putin a vorbit pe scena: Alexei, visez la ziua în care vei fi liber şi ţara noastră va fi liberă

Filmul "Navalnîi", despre otrăvirea care aproape l-a ucis pe Alexei Navalnîi, cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia, şi despre detenţia acestuia la întoarcerea sa la Moscova în 2021, a câştigat duminică premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

Coreea de Nord a testat rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin

Armata nord-coreeană a testat două rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin, a anunţat agenţia de stat KCNA, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud urmează să înceapă exerciţii militare comune.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili: Sunt în pat tot timpul, oasele mele se dezintegrează

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care ar fi fost otrăvit în închisoare în Georgia, susţine că este în pat tot timpul, oasele i se dezintegrează şi îi dau dureri atroce.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili: Sunt în pat tot timpul, oasele mele se dezintegrează

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care ar fi fost otrăvit în închisoare în Georgia, susţine că este în pat tot timpul, oasele i se dezintegrează şi îi dau dureri atroce.

Oraşul Bucureşti va avea un master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete

Nicuşor Dan, primarul oraşului Bucureşti, a anunţat că a fost semnat contractul pentru elaborarea unui master plan privind dezvoltarea reţelei de piste de biciclete din capitală.

Controlul fiscal preponderent din biroul ANAF versus controlul la sediul contribuabililor: Vulnerabilitate sporită sau avantaje pentru companii?

Controalele fiscale vor fi mai numeroase, mai eficiente, mai rapide și direcționate spre anumite zone de risc datorită digitalizării administrației fiscale și a introducerii raportărilor aproape în timp real a taxelor și impozitelor. Verificările documentare sau ”desk audit” vor fi tot mai frecvente, având în vedere că trebuie să atingă ținta de 60% din total controale fiscale, conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba de o reformă fundamentală a modului în care se efectuează inspecția fiscală, iar implicațiile pentru contribuabili vor fi semnificative. Vor aduce aceste schimbări o vulnerabilitate sporită sau mai multe avantaje pentru companii? Aceste aspecte au fost analizate în a XIX-a ediție a Conferinței Anuale de Taxe PwC România în cadrul unei dezbateri în care au fost prezentate argumentele pro și contra în privința efectelor acestor schimbări asupra contribuabililor.

  • March 13th 2023 at 10:24

Creștere masivă a numărului de salariați plătiți cu salariul minim. Care este explicația

Numărul salariaților plătiți cu salariul minim a crescut foarte mult în 2023, ajungând la 1,897 milioane. Practic, este o creștere de 52% comparativ cu 31 decembrie și reprezintă 28% din totalul contractelor de muncă.

  • March 13th 2023 at 10:16

Scumpirile devin tot mai agresive. În februarie inflația a fost de 15,5%, după ce alimentele s-au scumpit cu 22%

Rata anuală a inflaţiei în luna februarie 2023 comparativ cu luna februarie 2022 este 15,5%, după ce prețurile mărfurilor alimentare a urcat cu 22%, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică.

  • March 13th 2023 at 09:14

Cum moare o bancă. Studiu de caz Silicon Valley Bank

Banca din California a fost închisă de autoritățile de reglementare vineri și pusă sub controlul Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

  • March 13th 2023 at 08:20

Scumpirea petrolului a adus gigantului saudit Aramco un profit net record anul trecut

Grupul petrolier saudit Aramco a raportat duminică o creştere de 46% a profitului net în 2022, comparativ cu 2021, graţie creşterii cotaţiilor petrolului ca urmare a războiului din Ucraina, ceea ce a impulsionat economia celui mai mare exportator mondial de ţiţei.

  • March 12th 2023 at 21:57

Cum au încercat în weekend directorii companiilor tech din SUA şi fondatori precum şeful OpenAI, Sam Altman, să salveze firmele rămase fără bani după prăbuşirea SVB

Directori ai companiilor de tehnologie, proeminenţi investitori de risc şi fondatori de firme, inclusiv CEO-ul OpenAI, Sam Altman, au încercat în acest weekend să menţină în viaţă firmele rămase fără bani după prăbuşirea Silicon Valley Bank, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

  • March 12th 2023 at 20:11

SUA: Oficialii Fed vor avea luni o reuniune cu uşile închise, după colapsul Silicon Valley Bank

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a anunţat că o reuniune cu uşile închise a consiliului guvernatorilor va fi organizată luni, în conformitate cu procedurile de urgenţă, transmite Reuters.

  • March 12th 2023 at 16:37

Visul ardelenilor, amânat: licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată

Licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată, a anunţat luni Primăria Cluj-Napoca.

❌