Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — December 10th 2019Your RSS feeds

Barna: Îi solicit lui Orban să nu cedeze şantajului PSD cu moţiunea în caz de asumarea pe primari

Dan Barna i-a cerut, marţi, premierului Ludovic Orban să nu cedeze la şantajul PSD cu moţiunea de cenzură în cazul asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR consideră că moţiunea de cenzură nu ar avea şanse să treacă.

LIVE UPDATE | Marcel Ciolacu: Dacă dispare PSD, atunci dispare şi democraţia / Despre declaraţiile lui Iliescu: Spre mirarea multora, îi dau perfectă dreptate

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a vorbit, marţi, despre războiul preşedintelui Iohannis cu partidul pe care îl conduce, interviul acordat de Ion Iliescu presei ruse şi viitorul Congresul PSD.

Ciolacu nu exclude varianta de a candida la Congresul PSD: Rămâne să discut cu colegii

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu exclude varianta de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD la Congresul din februarie. El a afirmat că va discuta cu colegii din partid despre acest aspect.

Marcel Ciolacu: Dacă dispare PSD, atunci dispare şi democraţia / Despre declaraţiile lui Iliescu: Spre mirarea multora, îi dau perfectă dreptate

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după ce Klaus Iohannis a spus că moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu e „o golăneală a PSD-ului”, că şeful statului e încă în logica primului său mandat şi că dacă PSD se va desfiinţa, în România nu va mai exista democraţie, deoarece va dispărea opoziţia.

Marcel Ciolacu: Dacă dispare PSD, atunci dispare şi democraţia

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după ce Klaus Iohannis a spus că moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu e „o golăneală a PSD-ului”, că şeful statului e încă în logica primului său mandat şi că dacă PSD se va desfiinţa, în România nu va mai exista democraţie, deoarece va dispărea opoziţia.

Reacţia lui Adrian Năstase după ce Iohannis a decis să-i retragă decoraţia

Adrian Năstase a afirmat, marţi, că gestul lui Klaus Iohannis de a retrage toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale reprezintă „un gest meschin”. Fostul premier a adăugat că Iohannis ar trebui să topească, în acest caz, şi toate drecretele semnate de el în perioada 2000-2004.

Lia Olguţa Vasilescu: Actuala guvernare are de gând să crească vârsta pensionării. Este doar una dintre rele

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, marţi, că Guvernul Orban ar urma să crească vârsta de pensionare şi că acesta este motivul pentru care acesta doreşte modificarea noii legi a pensiilor. Fostul ministru al Muncii a adăugat că inechităţile pot fi corectate prin recalcularea tuturor pensiilor.

Un deputat social-democrat spune că Iohannis a fost martor când s-au introdus pensiile speciale: Nu a contestat la CCR

Dezbaterea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale a fost tensionată, majoritatea reprezentanţilor asociaţiilor prezenţi nefiind de acord cu iniţiativa. Adrian Solomon l-a adus în discuţie şi pe preşedintele Klaus Iohannis care „a promulgat legile, nu a contestat una la CCR”.

Gorghiu, către Ciolacu: Sunteţi mândru de cât de grobian e Teodorovici?

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat, marţi, că liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu ar trebui să tragă „o liniuţă peste numele lui Teodorovici şi să o ia de la capăt”, în contextul în care Eugen Teodorovici l-ar fi îndemnat pe Florin Cîţu să „tragă o liniuţă la Guvern”.

Ludovic Orban: Guvernul are prima lectură astăzi pe OUG 114. O mare parte din prevederi vor fi abrogate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va avea o primă lectură, marţi, pe modificarea OUG 114/2018 şi că o mare parte din prevederile ordonanţei vor fi abrogate. Şeful Executivului susţine că „efectul ordonanţei este devastator”.

Orban: Astăzi demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul demarează procedura de asumare a răspunderii pe trei proiecte, respectiv pentru modificarea legilor justiţiei şi a OUG 51 privind transportul judeţean şi pentru adoptarea Legii plafoanelor.

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, amânat până în februarie

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să amâne votul pentru proiectul privind pensiile speciale, până în luna februarie, sub pretextul că Guvernul trebuie să se pronunţe pe toate amendamentele.

Proiectul privind pensionarea anticipată a magistraţilor, raport favorabil în Comisia juridică

Comisia juridică a Senatului a dat raport favorabil pentru proiectul privind OUG nr.92/2018 ce aduce modificări în domeniul Justiţiei. Comisia a hotărât prorogarea, până în 2021, a prevederilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor şi a modificat numărul judecătorilor în complete, la trei.

Iohannis, despre desemnarea unui premier PSD: Nu consider că va mai fi situaţia în viitorul apropiat

Klaus Iohannis nu consideră că va fi în viitorul apropiat în situaţia de a desemna un prim-ministru din partea PSD. Preşedintele a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că Guvernul PNL „face o treabă foarte bună".

OUG privind transportul de persoane, respinsă în Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport de respingere pentru proiectul de aprobare a OUG privind transportul de persoane, care elimină transportul rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice.

Ion Iliescu acuză distorsionarea interviului original dat agenţiei TASS. Fostul preşedinte dă vina pe traducere

Ion Iliescu a contestat, marţi, părţi din interviul acordat agenţiei ruseşti de presă TASS, la o zi după publicarea lui, întrucât a constatat că i-au fost denaturate afirmaţiile. Pe blogul său personal, fostul preşedinte susţine că i-au fost distorsionate opiniile, involuntar, din cauza traducerii.

Augustin Zegrean, despre beneficiile celor decoraţi cu ordinul "Steaua României": Cel mai puternic avantaj este locul de veci

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, referitor la beneficiile celor decoraţi de către preşedinte cu ordinul "Steaua României", că principalul avantaj este că aceştia primesc un loc de veci gratuit.

Iohannis: Dacă guvernul Orban pică este primul pas spre anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că adoptarea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este ”primul pas” spre declanşarea alegerilor anticipate.

❌