Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayHotnews.ro Economie

Financial report Mesaje de la deținuți chinezi găsite în cadourile cumpărate la Tesco. Macron decide să renunțe la pensia de președinte Cum a ajuns SUA de la Obama la Trump într-un deceniu politic ameţitor

Financial Times: Tesco suspendă producția într-o fabrică chineză după ce o fetiță de șase ani a găsit un mesaj care spunea că se folosește muncă forțată ● Premierul australian refuză chiar și după incendiile devastatoare să modifice politicile privind schimbările climatice ● La Libre Belgique: De ziua lui, Macron decide să renunțe la pensia de președinte ● USA Today: Cum a ajuns America de la Barack Obama la Donald Trump într-un deceniu politic ameţitor? ●Știri pe scurt despre România și nu numai.

Stare de alertă în sistemul de gaze: În mod neobișnuit, România se confruntă cu excedent de gaze, în mijloc de iarnă/ Prețurile s-au prăbușit, piața este bulversată- UDPATE

Sistemul național de transport se află de câteva zile în stare de prealertă, iar în ultimele ore s-a apropiat foarte mult de starea de alertă, potrivit indicatorului Line Pack, care arată volumul de gaze efectiv aflat în sistemul Transgaz. Cum s-a ajuns aici? Pur și simplu România se confruntă cu un excedent de gaze. Ca în niciun an, depozitele sunt arhipline, iar pe fondul unor temperaturi neobișnuit de ridicate, s-a ajuns în situația de a avea mult prea mult gaz pe conducte. Când este prea mult gaz, există doar pericolul dezechilibrelor în sistem. UPDATE La ora 1.00 noaptea, sistemul a intrat în stare de alertă. Transgaz arăta într-un document de acum câteva zile că "deși se află în starea de prealertă, Sistemul Național de Transport gaze naturale funcționează fără probleme" și că vor fi modificate limitele de funcționare.

Previziuni 2020 (II). Încotro o s-o ia cursul în 2020? Va crește vârsta de pensionare? Vom avea taxe noi? La ce să ne așteptăm pe piața muncii? Răspunsurile lui Andrei Rădulescu, economist șef BT

Pentru cursul mediu anual euro-leu estimăm o creștere de la 4.75 în 2019 la 4.87 în 2020. În acest scenariu cursul ar putea fluctua in intervalul (4.81-4.87) la final de iunie 2020, respectiv in intervalul (4.83-4.90) la sfârșit de decembrie 2020, explică economistul șef al Băncii Transilvania, Andrei Rădulescu, într-o discuție cu HotNews.ro. Reporterul HotNews.ro a discutat cu principalii economiști șefi din bănci nu doar pe tema cursului ci și despre posibilele schimbări la care am putea asista anul următor. Astazi vă prezentăm opinia lui Andrei Rădulescu.

Trump a promulgat legea prin care sunt impuse sancțiuni companiilor implicate în Nord Stream 2

Președintele american Donald Trump a promulgat vineri legea prin care sunt impuse sancțiuni companiilor și țărilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, care va lega direct Rusia de Germania, relatează presa internațională., potrivit Mediafax.

Criptomonede: Ripple obține o finanțare de 200 milioane de dolari

Lumea criptomonedelor atrage investiții în continuare: startup-ul Ripple anunță că a obținut vineri o finanțare de capital de risc de 200 de milioane de dolari, de la o serie de fonduri de investiții, pentru a dezvolta un sistem de plăți internaționale bazat pe criptomoneda ripple (XRP), una dintre cele mai valoroase monede virtuale, sub bitcoin și ether.

Marii consumatori de energie din 15 sectoare industriale vor primi ajutoare de stat, chiar dacă prețul electricității este sub media UE

Guvernul a aprobat vineri un proiect de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie din 15 domenii prin intermediul certificatelor de emisii de CO2. Guvernul consideră că aceste companii trebuie ajutate, deoarece costurile cu energia electrică sunt mari. Cu toate acestea, datele Eurostat arată că prețul energiei consumate de industria din România este sub media UE.

Vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul, greu de aplicat de la 1 ianuarie 2020: Guvernul vrea să prelungească termenul până la 31 martie 2020

Vânzarea cartelelor SIM preplătite numai după ce prezinți date precum: nume, prenume, adresă, CNP etc. ar fi greu de implementat, de la 1 ianuarie 2020, de către operatorii de telefonie mobilă, motiv pentru care Guvernul pregătește acum o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea acestui termen până la 31 martie 2020, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Contactat de HotNews.ro, deputatul PNL, Pavel Popescu, membru în Comisia IT din Parlament, a confirmat că se pregătește un astfel de act normativ.

Cum cheltuie angajaţii prima de sărbători: România versus alte state europene

Perioada Crăciunului este extrem de profitabilă pentru comercianți și reprezintă un motiv de îngrijorare pentru români, care nu știu dacă vor avea resursele necesare să acopere toate cheltuielile, arată studiul unei companii de cercetare. Cât cheltuie românii de sărbători şi câţi bani dau pe cumpărături alţi europeni.

Hidroelectrica rămâne fără un miliard de lei din rezerve/ Ministerul Economiei a decis, până la urmă, să ceară dividende suplimentare

Acționarii Hidroelectrica au decis în ședința AGA de vineri să ceară companiei distribuirea de dividende suplimentare către acționari, în valoare de un miliard de lei, din rezervele societății. Cu trei zile în urmă, într-o altă ședință AGA, acționarii au respins acordarea de dividende suplimentare, însă suma era puțin mai mare- 1,25 miliarde lei. Practic, până la urmă, Guvernul Orban continuă practicile guvernelor din ultimii trei ani, de a scoate din companiile de stat profitabile cât mai mulți bani pentru a alimenta bugetul.

Tehnici de manipulare a clienților: Booking.com forțat de UE să-și modifice practicile

Site-ul de rezervări de camere la hoteluri Booking.com s-a angajat să-și modifice o serie de practici în afișarea anunțurilor, la presiunea Comisiei Europene, în cadrul unei ofensive a Uniunii Europene împotriva tehnicilor de manipulare a consumatorilor pe platformele online care activează în blocul comunitar.

Radiațiile antenelor de pe Casa Presei - justificare pentru sporul de condiții de muncă vătămătoare la Consiliul Concurenței

Nivelul radiațiilor emise de antenele de pe Casa Presei este principalul motiv pentru care angajații Consiliului Concurenței primesc spor pentru condiții de muncă vătămătoare, a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu, președintele autorității de concurență. Și angajații agenției de presă Agerpres, care lucrează în aceeași clădire, primesc acest așa numit 'spor de antenă'. Sporul de condiții vătămătoare, care include și expunerea la radiații electromagnetice, îl au prin lege angajații din sectorul bugetar. Culmea este că autoritatea națională care monitorizează nivelurile radiațiilor telecom asigură că acestea sunt de sute și mii de ori mai mici decât limitele legale.

​Tendințe sociale: România nu va mai fi a 7-a țară europeană ca populație, ci va coborî pe locul 9/Cea mai scăzută speranţă de viaţă o au bărbaţii din mediul rural/Româncele trăiesc mai mult, dar într-o stare de sănătate mai precară

Gheorghe D. e un maramureșean care lucrează 9 luni pe an în afara țării. 7 luni lucrează în Italia și două în Germania. La italieni ia cam 7,5 euro/oră ca pontator, iar la nemți ia 9 euro tot pentru munci ce nu necesită calificare. Pe lângă asta, cazarea și masa îi sunt asigurate. Cu banii strânși vine în satul natal unde își face o casă cum a văzut că au vesticii. În România a încercat de toate- de la brutar, muncitor la o topitorie de in, șofer, dar toate firmele la care a lucrat au dispărut. Gheorghe face parte din cele 3 milioane de emigranți care părăsesc anual un stat membru UE (potrivit Eurostat). Fenomenul migrației, dar și calitatea vieții, piața muncii, Educația și Sănătatea a fost analizată recent de Institutul Național de Statistică, care a publicat joi rezultatele acestei analize.

Firmele de bunuri de lux investesc puternic în marketing digital

Companiile de bunuri de lux investesc puternic în marketing digital, inclusiv în platformele de socializare, și se concentrează pe inteligența artificială și big data pentru a-și consolida relația cu clienții, potrivit celui mai recent studiu Deloitte.

Cele mai amuzante căutări pe eMAG în 2019: De la "cum poți deschide un magazin pe fonduri europene" la "teste pentru admitere"

În 2019, utilizatorii au căutat pe eMAG produse aflate în tendințe, dar și produse mai puțin obișnuite sau informații diverse. În anul care se încheie, cel mai căutat cuvânt pe eMAG a fost "iphone 11", iar cel care a înregistrat cea mai mare scădere în căutări a fost “squishy", aflat anul trecut pe primul loc în top.

Firmele românești vor putea să aducă încă 30.000 de persoane din Sri Lanka sau Vietnam, anul viitor

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2020, acesta fiind stabilit la 30.000, conform unui comunicat de presă al instituției.

Salariații din administrația publică, nemulțumiți de asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind "sporul pentru condiții vătămătoare" și pe Legea bugetului/ Amenință cu proteste

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - "COLUMNA", organizație care reprezintă interesele a peste 20.000 de salariați din administrația publică, asistență socială, justiție și sistemul instituțional Administrația Națională Apele Române, dezaprobă intenția Guvernului României de a promova prin procedura asumării răspunderii proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018 și a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2020, conform unui comunicat de presă.

Facebook lucrează la un sistem de operare cu care să atace Android: Surse

Nu este un secret că Facebook vrea să se extindă pe piața de hardware, așa cum s-a întâmplat deja cu display-ul inteligent ― Portal și cu seria de căști VR ― Oculus VR. Cu toate acestea, aceste produse rulează pe versiuni modificate de Android, iar Facebook dorește să înlocuiască acest sistem de operare cu ceva propriu ― numit de presa internațională Facebook OS.

Obligațiunile "alunelor și semințelor Elmas", listate la bursă. Semințele sunt importate pentru că cele din țară "nu sunt pentru consumul uman"

Obligațiunile corporative emise de Golden Foods Snacks, care deține brandul ELMAS, au intrat la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare administrat de BVB. Konstantinos Mitzalis, CEO al companiei crede că va lista 20-25% din acțiuni în 2021-2022.

Facebook investighează o potențială breșă de securitate care ar fi dat pe "mâna" hackerilor date despre 267 milioane de utilizatori

Facebook examinează o potențială breșă de securitate de proporții care ar putea să fi afectat datele a 267 de milioane de utilizatori, scrie AFP. Un cercetător de securitate informatică ar fi descoperit pe forumuri de hackeri baze uriașe de date. Cei de la Facebook spun că se ocupă de problemă.

Google cumpără un mic studio de jocuri video

Google a anunțat joi că a cumpărat un studio de jocuri video, care va fi integrat în afacerea de gaming a gigantului IT american, Stadia Games and Entertainment.
❌