Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — January 20th 2020Your RSS feeds

Milenialii sunt pe cale să devină prima generaţie care câştigă mai puţin decât părinţii lor

Milenialli sunt pe cale să devină, în Statele Unite, prima generaţie care cîştigă mai puţin decât părinţii lor, cu toate că studiile arată că peste trei sferturi dintre americani cred că economia merge bine, relatează CNN.

Milenialli sunt pe cale să devină prima generaţie care câştigă mai puţin decât părinţii lor

Milenialli sunt pe cale să devină, în Statele Unite, prima generaţie care cîştigă mai puţin decât părinţii lor, cu toate că studiile arată că peste trei sferturi dintre americani cred că economia merge bine, relatează CNN.

Ministerul Finanţelor a atras 715 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de titluri scadentă în aprilie 2026 şi s-a împrumutat cu 715,5 mil. lei, peste nivelul programat, de 600 milioane lei, la o dobândă anuală de 4,04%.

Ce mai scoate la vânzare ANAF: Maşini, terenuri, construcţii şi numeroase imobile, printre ofertele lunii ianuarie

Pe lângă vila monument confiscată de stat de la Sorin Ovidiu Vântu, oferta ANAF scoasă la vânzare include numeroase bunuri confiscate de la rău-platnici, printre care terenuri, maşini şi alte imobile ce sunt oferite prin licitaţie de către autorităţile fiscale pentru recuperarea prejudiciilor.

Pragul pe care l-ar putea depăşi piaţa de media anul acesta, după creşterile înregistrate în 2019

Piaţa de media din România a înregistrat o creştere de 7% în 2019, faţă de anul anterior, ajungând la 487 milioane de euro, potrivit noului raport Media Fact Book, realizat de agenţia Initiative.

Studiu: Cei mai bogaţi 2.000 de oameni au mai mulţi bani decât jumătate din populaţia planetei

Cele mai bogate 2.153 de persoane din lume controlează mai mulţi bani decât cei mai săraci 4,6 miliarde, în timp ce munca neplătită sau plătită prea puţin a femeilor adaugă de trei ori mai mult economiei globale în fiecare an decât tehnologia, a declarat luni organziaţia Oxfam, citată de Reuters.

Prioritatea principală pentru majoritatea românilor, în 2020: Şase din zece angajaţi spun că este cel mai important lucru pentru anul acesta

Şase din zece angajaţi spun că schimbarea locului de muncă este printre primele trei cele mai importante priorităţi pentru acest an, spre deosebire de anul trecut, cînd patru din zece angajaţi români se declarau nemulţumiţi de situaţia lor profesională şi luau în calcul găsirea unui nou job.

Ţările care nu mai au încredere în capitalism. Studiul indică posibilele cauze ale nemulţumirii în creştere

Capitalismul, în forma sa actuală, face mai mult rău decât bine, consideră majoritatea oamenilor din întreaga lume, conform unui sodaj făcut public înaintea reuniunii de la Davos din această săptămână a liderilor de afaceri şi politici.

Yesterday — January 19th 2020Your RSS feeds

Premierul Ludovic Orban spune că informatizarea cât mai rapidă a ANAF este prioritară: Vom cere achiziţii directe în CSAT

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, faptul că informatizarea ANAF este prioritară, iar dacă CSAT va accepta propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale, atunci Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ar putea face achiziţii directe.

Peste 22.000 de păsări au fost omorâte la ferma din Maramureş unde a fost confirmată gripa aviară

Peste 22.000 de păsări din ferma din Maramureş unde a fost confirmat cel de-al doilea focar de gripă aviară au fost omorâte. Autorităţile au stabilit că cele două ferme în care a apărut gripa aviară au folosit acelaşi mijloc de transport pentru dejecţii.

Sfârşitul intimităţii online? O companie de recunoaştere facială a colectat miliarde de fotografii de pe Facebook şi alte site-uri

O firmă care dezvoltă o unealtă de recunoaştere facială bazată pe inteligenţă artificială, pe care o vinde poliţiei şi altor instituţii guvernamentale, a colectat peste trei miliarde de imagini de pe internet, potrivit publicaţiei New York Times.

Before yesterdayYour RSS feeds

Autorităţile americane vor analiza o cerere privind rechemarea a 500.000 maşini Tesla

Agenţia americană pentru siguranţa traficului a anunţat vineri că va analiza o cerere pentru investigarea şi rechemarea a 500.000 maşini Tesla din cauza unor rapoarte privind accelerarea neintenţionată, transmite Reuters.

Şefa FMI avertizează că ar putea apărea o criză economică similară cu cea din anii 1920

Kristalina Georgieva, directorul FMI, a avertizat vineri că economia globală se află pe o tendinţă similară cu cea din anii 1920, tendinţă ce a culminat în Marea criză economică din 1929 din cauza inegalităţilor şi instabilităţii pieţelor financiare, transmite site-ul publicaţiei TheGuardian.

Programul „Rabla” pentru electrocasnice va continua în acest an, anunţă ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 şi că există în acest moment discuţii despre bugetul acestui program.

Costel Alexe a anunţat ce decizie a luat Guvernul în legătură cu o taxă auto în 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe maşinile second-hand importate. Ministrul a mai precizat că, săptămânal, i se semnalează sute de probleme de mediu.

Costel Alexe: Nu vom implementa o taxă auto în 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe maşinile second-hand importate. Ministrul a mai precizat că, săptămânal, i se semnalează sute de probleme de mediu.

Maşini în valoare de sute de mii de euro, blocate în garajele Poliţiei de Frontieră. Vehiculele se devalorizează rapid

Sute de mii de euro sunt blocate în garajele Poliţiei de Frontieră, în condiţiile în care maşinile depistate la graniţă ca fiind furate sunt puse sub sechestru până la finalul procesului penal, iar proprietarii pierd, astfel, mare parte din valoarea autovehiculului.

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au scăzut în noiembrie 2019 cu 9% faţă de luna precedentă

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.

Trump nominalizează doi economişti în boardul Federal Reserve. Unul dintre ei este un critic vehement al instituţiei

Preşedintele american Donald Trump îi va nominaliza pe economiştii Judy Shelton şi Christopher Waller pentru cele două posturi libere în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, transmite CNBC.

❌