Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — December 11th 2019Your RSS feeds

Proiect: Bugetul pentru 2020 prevede un deficit de 3,6% din PIB şi se bazează pe o menţinere a creşterii economice de 4%

Construcţia bugetară pentru anul 2020 se bazează pe o menţinere a creşterii economice în jurul mediei de 4% pe termen mediu, în condiţiile în care majoritatea instituţiilor financiare interne şi externe anticipează o încetinire a ritmului de creştere din statele Europei Centrale şi de Est.

Yesterday — December 10th 2019Your RSS feeds

Ministrul de Finanţe: Taxa bancară va fi eliminată, iar Fondul Suveran de Investiţii va fi desfiinţat

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, marţi seară, că se vor elimina mai multe taxe pe care le OUG 114/2018 le prevede, cum ar fi taxa bancară, iar Fondul Suveran de Investiţii va fi desfiinţat.

Proiect: Construcţia bugetară pentru anul 2020 se bază pe o menţinere a creşterii economice de 4%

Construcţia bugetară pentru anul 2020 se bază pe o menţinere a creşterii economice în jurul mediei de 4% pe termen mediu, în condiţiile în care majoritatea instituţiilor financiare interne şi externe anticipează o încetinire a ritmului de creştere din statele Europei Centrale şi de Est.

Cîţu: Consensul este acela că nu mai putem avea pensii speciale. Nu mai putem avea două Românii

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat marţi seară, că Guvernul a ajuns la un consens în ceea ce priveşte pensiile speciale, întrucât nu mai pot exista două Românii, iar PNL îşi doreşte un sistem de pensii bazat pe contributivitate.

Cîţu anunţă că proiectul de buget este gata: Săptămâna viitoare va fi în Parlament

Proiectul de buget este gata şi va fi săptămîna viitoare în Parlament, a anunţat ministrul Finanţelor Florin Cîţu, la Digi 24. Ministrul a precizat că bugetul este construit pe un deficit de 3,6% din PIB, iar deficitul bugetar estimat pentru anul 2021 este 3,34% din PIB.

Preşedinte de asociaţie: Preţul cărnii de porc se va tripla anul viitor

Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii a declarat marţi, la conferinta de presă “Viitorul industriei de creştere şi procesare a cărnii de porc” faptul că preţurile cărnii de porc se vor tripla în 2020.

„Aria cercului”, nelipsită din topul căutărilor pe Google în 2019

Cea mai populară căutare a românilor pe Google în anul 2019 a fost "eMag Black Friday", urmată de „Răzvan Ciobanu” şi „About You”, au arătat reprezentanţii Google România, marţi, în cadrul unui eveniment în care au prezentat topul căutărilor din România.

Plecarea CEZ şi Enel, rezultatul schimbărilor din energie şi a presiunilor politice

De la degringolada legislativă a ultimilor ani la corupţie şi mentalităţi învechite, cetăţenii României s-au obişnuit să audă că este vina lor atunci când o companie mare evită piaţa autohtonă sau se mută în altă ţară.

Sondaj: Unul din doi angajaţi români crede că 2019 a fost un an mai obositor profesional

Jumătate dintre angajaţii români cred că 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocări, efort şi cu mai mult stres comparativ cu anul precedent, arată datele celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Amenda primită de Facebook pentru dezinformarea consumatorilor din Ungaria

Autoritatea de concurenţă din Ungaria a aplicat Facebook o amendă de 3,6 milioane de euro, pe 6 decembrie, pentru încălcarea legii concurenţei, considerând că prezentarea serviciilor drept gratuite induce în eroare consumatorii.

Amenda primită de Facebook în Ungaria pentru dezinformarea consumatorilor

Autoritatea de concurenţă din Ungaria a aplicat Facebook o amendă de 3,6 milioane de euro, pe 6 decembrie, pentru încălcarea legii concurenţei, considerând că prezentarea serviciilor drept gratuite induce în eroare consumatorii.

Deficitul comercial a depăşit 14 miliarde de euro, după primele 10 luni ale anului. Este cu 2,1 miliarde peste 2018

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2019 a fost de 14,023 miliarde euro, mai mare cu 2,180 miliarde euro decât cel înregistrat în 2018, informează INS.

O companie IT fondată de antreprenori români atrage o finanţare uriaşă de la fondul de investiţii care a descoperit UiPath

Compania FintechOS, fondată în 2017 de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, anunţă primirea unei investiţii Series A în valoare de 14 milioane USD, condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital şi OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder şi Launchub Ventures.

Sporul natural al populaţiei a fost negativ în luna octombrie. Datele anunţate de INS

Sporul natural al populaţiei a fost negativ în luna octombrie 2019, decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii de 2.780 persoane, informează INS.

Before yesterdayYour RSS feeds

Ioan Căprariu a fost demis din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii. Cine îi ia locul

Premierul Ludovic Orban l-a demis, luni, pe Ioan Petru Căprariu din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Laurenţiu Ţenţ a fost numit în locul acestuia.

Ioan Căprariu a fost demis din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii. Cine îi ia locul

Premierul Ludovic Orban l-a demis, luni, pe Ioan Petru Căprariu din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Laurenţiu Ţenţ a fost numit în locul acestuia.

Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a declarat luni, în cadrul evenimentului Start Up Next, că a eliminat riscul pierderii fondurilor prin transmiterea spre decontare a 378 milioane de euro către Comisia Europeană.

Scandalul Nissan: Compania ar putea fi amendată cu 22 de milioane de dolari

Comisia pentru Supravegherea Burselor şi Instrumentelor Financiare din Japonia (SESC) va recomanda autorităţii de reglementare financiară să amendeze Nissan Motor Co cu aproape 22 milioane de dolari (2,4 miliarde de yeni), întrucât compania a dat raportări false în situaţia sa financiară.

Soluţia găsită de Vodafone pentru reducerea poluării

Vodafone înlocuieşte cartelele SIM de mărimea unei cărţi de credit cu un nou model, ce reduce la jumătate cantitatea de plastic utilizată pentru producerea SIM-urilor, ca parte a unei strategii la nivel de grup privind reducerea consumului de materiale plastice neesenţiale, informează compania.

WSJ: Democraţii americani şi administraţia Trump, aproape de consens pe noul acord NAFTA

Democraţii americani şi oficialul pentru comerţ al SUA, Robert Lighthizer, se apropie de un consens politic pentru a trece prin Congres o versiune revizuită a noului acord de liber schimb de pe continentul nord-american, USMCA, scrie Wall Street Journal, citat de Reuters.

❌