Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — January 20th 2020Your RSS feeds

MONITORUL APĂRĂRII | Militarii americani din Germania, vizaţi de un complot terorist islamist

Militarii americani staţionaţi în baze din Germania ar putea fi vizaţi de un atac terorist islamist, arată un raport al serviciilor secrete citat de presa americană şi germană.

Milenialli sunt pe cale să devină prima generaţie care câştigă mai puţin decât părinţii lor

Milenialli sunt pe cale să devină, în Statele Unite, prima generaţie care cîştigă mai puţin decât părinţii lor, cu toate că studiile arată că peste trei sferturi dintre americani cred că economia merge bine, relatează CNN.

Ministerul Finanţelor a atras 715 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de titluri scadentă în aprilie 2026 şi s-a împrumutat cu 715,5 mil. lei, peste nivelul programat, de 600 milioane lei, la o dobândă anuală de 4,04%.

Orban, despre candidat comun cu USR-PLUS: Întâi să-şi rezolve problemele, apoi să lanseze apeluri

Premierul Ludovic Orban, a declarat luni, în urma şedinţei Biroului Executiv, chestionat despre oferta USR-PLUS pentru PNL de a trimite un candidat comun pentru alegerile locale, că Alianţa ar trebui să-şi rezolve problemele interne, întâi, apoi „să lanseze apeluri”.

Ciolacu: Am aprobat sesiunea extraordinară pentru alegerile în două tururi în perioada 27-31 ianuarie

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că a aprobat convocarea unei sesiuni extraordinare, între 27 şi 31 ianuarie, pentru asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, precizând că astfel membrii conducerii Parlamentului au luat act de solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Preşedinte PSD: Mai e nevoie de 6-7 voturi la moţiunea de cenzură. Am luat act de declaraţia preşedintelui

Marcel Ciolacu a luat act de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind menţinerea unui Guvern PNL. Liderul interimar PSD a afirmat, luni, că semnăturile strânse pentru moţiunea de cenzură nu reprezintă un acord politic iar pentru ca Executivul să fie demis mai este nevoie de maxim 7 voturi.

O companie, din clubul celor care valorează 1.000 de miliarde de dolari, vrea să captureze tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată

Microsoft, una dintre cele mai mari patru companii de tehnologie din lume, intenţionează să elimine din atmosferă tot dioxidul de carbon pe care l-a emis în istoria sa de peste patru decenii, transmite publicaţia The Verge.

Un teritoriu britanic doreşte rămânerea în Spaţiul Schengen după Brexit

Teritoriul britanic Gibraltar ar putea rămâne în Spaţiul Schengen după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Euronews.

Ce mai scoate la vânzare ANAF: Maşini, terenuri, construcţii şi numeroase imobile, printre ofertele lunii ianuarie

Pe lângă vila monument confiscată de stat de la Sorin Ovidiu Vântu, oferta ANAF scoasă la vânzare include numeroase bunuri confiscate de la rău-platnici, printre care terenuri, maşini şi alte imobile ce sunt oferite prin licitaţie de către autorităţile fiscale pentru recuperarea prejudiciilor.

Imagini VIRALE din Australia. Norii groşi de praf au transformat ziua în noapte - VIDEO

Furtuni puternice au lovit regiunea australiană New South Wales, acestea provocând apariţia unor nori de praf care au transformat „ziua în noapte”, în anumite oraşe, scrie The Guardian.

Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în Anglia. Măsurile care au contribuit la reuşita autorităţile britanice

Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în regiunea britanică Anglia cu ajutorul vaccinării şi a screeningurilor, în condiţiile în care fiecare femeie va fi testată pentru virusul HPV, cel care provoacă majoritatea cazurilor, relatează The Guardian.

Protestele ecologiştilor împotriva noii fabrici Tesla din Germania. Suprafaţa care ar trebui defrişată

Producătorul de maşini electrice Tesla a anunţat că a încheiat un acord cu autorităţile locale pentru achiziţia a 300 de hectare de teren pentru construcţia unei noi fabrici în apropiere de Berlin, în landul Brandenburg, situaţie care a declanaşt proteste din partea localnicilor.

Pragul pe care l-ar putea depăşi piaţa de media anul acesta, după creşterile înregistrate în 2019

Piaţa de media din România a înregistrat o creştere de 7% în 2019, faţă de anul anterior, ajungând la 487 milioane de euro, potrivit noului raport Media Fact Book, realizat de agenţia Initiative.

O româncă a murit în Spania, în urma furtunii Gloria. Femeia dormea într-un parc, alături de soţul ei - VIDEO

O femeie de 54 de ani, originară din România, care dormea de mai mult timp într-un parc din oraşul Gandia, a murit din cauza unei furtuni care a afectat estul Spaniei, relatează ABC.

Klaus Iohannis explică motivul pentru care nu vrea ca Ludovic Orban să candideze la Primăria Capitalei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că nu crede că Ludovic Orban ar trebui să fie măsurat ca un eventual candidat pentru Primăria Capitalei. Şeful statului subliniază că Orban ar trebui să rămână premier.

Incident grav într-un hotel din Rusia: Cinci persoane au murit după ce clădirea a fost inundată cu apă fierbinte - VIDEO

Cel puţin cinci persoane au decedat după ce un hotel din oraşul rus Perm a fost inundat cu apă fierbinte în urma spargerii unei conducte, au anunţat autorităţile locale, potrivit BBC News.

Studiu: Cei mai bogaţi 2.000 de oameni au mai mulţi bani decât jumătate din populaţia planetei

Cele mai bogate 2.153 de persoane din lume controlează mai mulţi bani decât cei mai săraci 4,6 miliarde, în timp ce munca neplătită sau plătită prea puţin a femeilor adaugă de trei ori mai mult economiei globale în fiecare an decât tehnologia, a declarat luni organziaţia Oxfam, citată de Reuters.

VIDEO. Iohannis convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară pentru alegerea primarilor în două tururi. Despre demisia lui Orban: Nu exclud absolut niciun scenariu

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputaţilor şi Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

❌