Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Un bancher a ascuns în dulapurile din apartament 42 de milioane de dolari, primiţi mită. FOTO

Un bancher chinez important a mărturisit că a luat peste 42 de milioane de dolari mită, bani pe care s-a temut să îi cheltuiască pentru a nu fi prins. Bărbatul a ascuns toate bancnotele în dulapurile din apartamentul său, a relatat ABC.

Prezentare de modă anulată în urma grevelor legate de reforma pensiilor în Franţa

Designerul francez Christophe Josse a anunţat luni că anulează prezentarea programată în cadrul Săptămânii Modei Masculine dând vina pe săptămânile de greve organizate împotriva reformei sistemului pensiilor, arată Reuters.

Nebunie în Illinois, după legalizarea canabisului. Cozi de sute de persoane şi vânzări de 3,2 milioane dolari în 24 ore | VIDEO

Cozi de sute de persoane s-au format la farmaciile din statul american Illinois în prima zi a anului, când consumul de marijuana în scop recreativ a devenit legal, iar magazinele specializate au raportat vânzări totale de 3,2 milioane de dolari în 24 de ore, potrivit cnn.com.

COLINDE DE CRĂCIUN. Cele mai cunoscute cântece de sărbători. VIDEO

COLINDE CRĂCIUN. Colindele dau tonul sărbătorilor de iarnă şi sunt primul semn al apropierii Crăciunului. Copiii, şi nu numai aceştia, au păstrat vie tradiţia de a merge cu colindul şi cu Steaua, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului, iar Mediafax.ro vă invită să ascultaţi câteva dintre cele mai frumoase melodii de Crăciun.

"The Irishman", desemnat cel mai bun film al anului 2019 de New York Film Critics Circle. Ce şanse are să câştige Oscarul

"The Irishman", regizat de Martin Scorsese, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj al anului 2019 de New York Film Critics Circle, premiile acestei prestigioase asociaţii de critici oferind de obicei indicii valoroase privind câştigătorii trofeelor Oscar, potrivit Associated Press.

Unde i se pot aduce ultimele omagii actriţei Tamara Buciuceanu Botez

Trupul neînsufleţit al actriţei Tamara Buciuceanu Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi depus joi, la ora 13.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Bucureşti, potrivit Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Sulli, un star sud-coreean al muzicii K-pop, a fost descoperită moartă, la vârsta de 25 de ani

Sulli, un star al muzicii K-pop, a fost descoperită moartă, la vârsta de 25 de ani, în locuinţa sa din Seul, Coreea de Sud, iar autorităţile cred că este vorba despre o sinucidere, potrivit bbc.com.

Trei economişti au primit premiul Nobel pentru economie

Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

Mare sărbătoare ortodoxă: Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sărbătorită pe 14 octombrie. Tradiţii şi obiceiuri

Sfânta Parascheva, "îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi", "ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor", este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară.

Repatrierea osemintelor la Curtea de Argeş, la 37 de ani de la deces. Regina-mamă Elena, înmormântarea din 1982 şi descendenţa imperială

Regina-mamă Elena a părăsit această lume în 1982, dar locul ei în istoria Familiei regale a României a rămas marcat atât de preţuirea nobilă pe care a lăsat-o în urmă cât şi prin descendenţa imperială pe care a purtat-o în cele mai tulburi vremuri ale Europei.

MEDIAFAX FOTO | Imaginile săptămânii 4 - 11 octombrie

MediafaxFoto a realizat o selecţie a imaginilor care surprind evenimentele interne şi internaţionale ce au marcat ultima săptămână.

Premiile E! People Choice. Continuă votul la secţiunea dedicată influencerilor pop din România. Adelina Pestriţu, printre concurenţi

Premiile E! People Choice au pentru prima dată o secţiune dedicată influencerilor pop din România unde, până pe 18 octombrie, concurează opt nume din mediul online autohton.

INTERVIU: Lionel Duroy, despre ”Eugenia”, romanul României anilor' 40: Prima dată când mi se întâmplă

Francezul Lionel Duroy a vorbit pentru MEDIAFAX despre ”Eugenia”, romanul său despre România anilor '40, dezvăluind că a lucrat la o continuare a cărţii situată în perioada comunistă, dar că, după o documentare minuţioasă, nu a putut să mai scrie povestea: E prima dată când mi se întâmplă

Opt filme româneşti, la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest. Biletele au fost puse în vânzare marţi

Biletele pentru festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 18 şi 27 octombrie, sunt puse în vânzare marţi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Membru CNA, după ce Tudor Chirilă s-a dezbrăcat la TV: „Cântăciosul fără voce l-a călărit semidespuiat pe colegul de platou” - VIDEO

Radu Herjeu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului a comentat, pe Facebook, momentul în care cântăreţul Tudor Chirilă, s-a dezbracat în emisiunea „Vocea României şi l-a „călărit” pe Horia Brenciu. „Vom analiza modul în care cântăciosul fără voce l-a călărit semidespuiat pe colegul de platou”, a scris Herjeu.

FOTO O statuie cu o ”femeie de reconfortare”, cenzurată în Japonia, ia calea unui Muzeu al libertăţii

O statuie reprezentând o ”femeie de reconfortare”, scoasă dintr-o expoziţie japoneză după ce au fost primite ameninţări, a fost achiziţionată de un om de afaceri spaniol care şi-a anunţat intenţia de a deschide un muzeu la libertăţii, arată Reuters.

Facebook a ascultat unele conversaţii ale utilizatorilor. Sute de furnizori, plătiţi pentru transcrierea mesajelor audio

Facebook Inc. a plătit sute de contractanţi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor, au declarat pentru Bloomberg surse care au solicitat păstrarea anonimatului.

Opera din Los Angeles investighează ”acuzaţiile îngrijorătoare” la adresa lui Placido Domingo

Opera din Los Angeles a anunţat marţi că investighează ”acuzaţiile îngrijorătoare” la adresa lui Placido Domingo, arată Variety.

Muzeul Bucovinei a fost numit muzeu de importanţă naţională

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de luni, o Hotărâre privind acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională Muzeului Bucovinei, arată un anunţ publicat de Ministerul Culturii.

❌