Pe scurt

Program de facturare online,facturi online,Platforma de facturare online

RO Factura (sau e-facturare) presupune folosirea unui program de facturare care “stie” sa exporte facturile in SPV-ul dumneavoastra (Spatiul Virtual Privat) si, daca este nevoie, sa trimita clientului factura atat in format pdf, care poate fi tiparit, cat si in format xml. La acel program veti avea de platit un abonament lunar de cateva zeci de lei, in functie de pachet. Iar pentru crearea contului in SPV, aveti nevoie de o semnatura electronica.

Configurare în 3 pasi

Primul lucru de care aveti nevoie este o semnatura electronica, necesara crearii unui cont in Spatiul Virtual Privat (SPV) pentru persoane juridice.

Preturile pentru un kit semnătură electronică cu token, in functie de perioada dorita, sunt afisate aici: Semnătura electronică cu token – certSIGN.

Pentru a obtine unul, acesta trebuie solicitat celor de la certSIGN, specificand “pentru SPV si RO Factura”. Puteti solicita fie telefonic, fie pe chat, dar pe chat raspund repede, pe cand telefonic o sa va puna rabdarea la incercare.

Dupa cateva intrebari, ei va vor trimite documentele necesare prin e-mail, impreuna cu proforma reprezentand contravaloarea certificatului.

Apoi titularul de certificat, personal – nu prin imputerniciti, trebuie sa mearga la un reprezentant certSIGN din zona sa (lista partenerilor zonali poate fi consultata aici: Parteneri semnătură electronică – certSIGN) cu:

  • actul de identitate
  • documentatia primita prin e-mail, completata
  • copie CI titular
  • copie CUI/CIF
  • act din care sa rezulte calitatea de reprezentant al firmei (certificat constatator emis de catre ONRC, sau act constitutiv)
  • copie ordin de plata aferent contravalorii certificatului, conform proformei primite

 IMPORTANT: Daca veti utiliza certificatul la ANAF, este important ca in contract sa completati o adresa de e-mail care nu apare in niciun alt certificat inregistrat in baza de date a acestora.

Dupa ce ati depus aceste acte, veti primi prin curier, in termen de cca. o saptamana, token-ul (e un stick), impreuna cu codul PIN.

UltraViewer este un program gratuit, care ne va permite sa lucram de la distanta pe calculatorul dumneavoastra, cu acordul si sub supravegherea dumneavoastra, pentru instalarea pe calculatorul respectiv a softului necesar semnaturii electronice si configurarea RO Factura.

Va rugam sa instalati programul respectiv, dupa ce il descarcati de aici: https://www.ultraviewer.net/ro/

Dupa ce ați trecut de primii 2 pasi, contactați-ne. Eliberam proforma si contractul, iar dupa confirmarea platii si returnarea contractului semnat, scanat sau semnat electronic, prin mail la contact@mc-regional.ro, vom stabili data si ora inceperii implementarii, cand vom intra pe calculatorul dumneavoastra si vom incepe sa lucram. Rugamintea este ca atunci cand incepem sa nu vă grabiți, fiindca totul va dura cateva ore bune, timp in care avem nevoie de disponibilitatea dumneavoastra. Nu va vom retine la telefon in tot acest timp, dar va vom suna din cand in cand, pentru diverse detalii si va rugam sa raspundeti fara exceptie si sa nu parasiti sediul, pentru a ne putea sprijini cu ce este nevoie.

De asemenea, va rugam sa NU ne intrerupeti munca, indiferent ce client sau control ANAF va intra pe usa.

In cazul in care totusi se intampla sa deveniti indisponibil sau trebuie sa intrerupeti procesul, acesta va putea fi reprogramat, ceea ce va implica o plata suplimentara a carei valoare va depinde de stadiul de la care trebuie sa continuam.

Trebuie sa aveti salvate intr-un folder pe desktop o copie dupa C.I. a detinatorului semnaturii electronice sau C.U.I. daca detinatorul e firma si actul din care sa rezulte calitatea de reprezentant al firmei, acelasi pe care l-ati prezentat si partenerul certSIGN la obtinerea semnaturii electronice.

La final va vom face instructajul privind noul dumneavoastra program de facturare (e online, deci aveti nevoie de conexiune la Internet) si, nu uitati, pe baza de abonament (cateva zeci de lei, in functie de pachetul ales).

Apoi va vom trimite factura fiscala la aceeasi adresa de e-mail la care s-a trimis si proforma/contractul.

Pretul implementarii: 600 lei

Se plateste in baza facturii proforme pe care o veti primi prin e-mail de la noi, dupa care, la final, veti primi si factura fiscala.

0747.081.891

Detalii telefonice si comenzi, in intervalul Lu-Vi 09:00-17:00