Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — January 20th 2020Your RSS feeds

Studiu: 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

Organizaţia internaţională Oxfam trage un semnal de alarmă asupră inegalităţii la nivel global, cu un raport anual care relevă că 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa împreună, relatează CNN.

O reţea de prostituţie din Italia, destructurată. Fetele, majoritatea din România, acceptau plata cu cardul

O reţea de prostituţie care opera în două cluburi de noapte din Veneţia a fost destructurată de poliţiştii italieni. Majoritatea tinerilor proveneau din România, informează agenţia italiană ANSA.

Şefa unui grup din Parlamentul European critică Guvernul României: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Şefa grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

Populaţia Germaniei a crescut în 2019. Care a fost motivul

Populaţia Germaniei a crescut în anul 2019, deşi în cel mai lent ritm din ultimii şapte ani, iar specialiştii atribuie creşterea imigraţiei, informează postul Deutsche Welle.

Şefa unui grupului din Parlamentul European critică Guvernul României: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Şefa grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

MONITORUL APĂRĂRII | Militarii americani din Germania, vizaţi de un complot terorist islamist

Militarii americani staţionaţi în baze din Germania ar putea fi vizaţi de un atac terorist islamist, arată un raport al serviciilor secrete citat de presa americană şi germană.

Un teritoriu britanic doreşte rămânerea în Spaţiul Schengen după Brexit

Teritoriul britanic Gibraltar ar putea rămâne în Spaţiul Schengen după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Euronews.

Imagini VIRALE din Australia. Norii groşi de praf au transformat ziua în noapte - VIDEO

Furtuni puternice au lovit regiunea australiană New South Wales, acestea provocând apariţia unor nori de praf care au transformat „ziua în noapte”, în anumite oraşe, scrie The Guardian.

Protestele ecologiştilor împotriva noii fabrici Tesla din Germania. Suprafaţa care ar trebui defrişată

Producătorul de maşini electrice Tesla a anunţat că a încheiat un acord cu autorităţile locale pentru achiziţia a 300 de hectare de teren pentru construcţia unei noi fabrici în apropiere de Berlin, în landul Brandenburg, situaţie care a declanaşt proteste din partea localnicilor.

O româncă a murit în Spania, în urma furtunii Gloria. Femeia dormea într-un parc, alături de soţul ei - VIDEO

O femeie de 54 de ani, originară din România, care dormea de mai mult timp într-un parc din oraşul Gandia, a murit din cauza unei furtuni care a afectat estul Spaniei, relatează ABC.

Incident grav într-un hotel din Rusia: Cinci persoane au murit după ce clădirea a fost inundată cu apă fierbinte - VIDEO

Cel puţin cinci persoane au decedat după ce un hotel din oraşul rus Perm a fost inundat cu apă fierbinte în urma spargerii unei conducte, au anunţat autorităţile locale, potrivit BBC News.

Nou atac armat în SUA: O persoană a început să tragă într-un grup de oameni, în faţa unui bar. Bilanţul victimelor

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte 15 au fost rănite, în urma unui incident armat care s-a produs în cursul nopţii de duminică spre luni în oraşul Kansas City din Statele Unite, a anunţat poliţia, care a precizat că se crede că presupusul autor al atacului a fost şi el ucis.

Specialiştii anunţă că vulcanul Taal din Filipine se „reîncarcă”: O erupţie ar putea provoca un tsunami şi o ploaie de pietre şi lavă

Există un risc mare ca vulcanul din Filipine să erupă, având în vedere că se „reîncarcă” cu magmă nouă şi gaz toxic, a afirmat luni un om de ştiinţă, în timp ce autorităţile locale au recomandat ca magazinele şi hotelurile să rămână în continuare închise, informează Reuters.

Organizatorul unui protest pro-democraţie la Hong Kong, arestat de poliţie - VIDEO

Poliţia din Hong Kong l-a arestat pe un activist pro-democraţie după ce a ajutat la organizarea unui protest, care a degenerat în violenţe, a anunţat organizaţia neguvernamentală, relatează Reuters.

Momentul în care organizatorul unui protest pro-democraţie este arestat de poliţie, în Hong Kong - VIDEO

Poliţia din Hong Kong l-a arestat pe un activist pro-democraţie după ce a ajutat la organizarea unui protest, care a degenerat în violenţe, a anunţat organizaţia neguvernamentală, relatează Reuters.

Momentul în care motorul unui avion ia foc, chiar înainte de decolare. VIDEO

Motorul unui avion rusesc de pasageri Airbus A320neo, care făcea legătura cu Vietnam, a izbucnit brusc în flăcări, chiar în momentul în care piloţii urmau să ruleze pe pistă pentru a decola, potrivit Russia Today.

Prima reacţie publică a prinţului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristeţe” - VIDEO

Prinţul Harry a vorbit, duminică, despre „marea tristeţe” pe care i-a adus-o decizia de a se retrage din Familia Regală, în urma acordului stabilit cu Regina Elizabeth a II-a şi membrii seniori ai Casei Regale din Marea Britanie, scrie Reuters.

Ce candidaţi susţine The New York Times în cursa pentru preşedinţia SUA: „Fie ca cea mai bună femeie să câştige"

Echipa editorială a cotidianului The New York Times şi-a declarat duminică susţinerea pentru senatoarele Elizabeth Warren şi Amy Klobuchar în cursa pentru nominalizarea la funcţia de preşedinte SUA din partea Partidului Democrat, relatează CNN.

Prima reacţie a prinţului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristeţe” - VIDEO

Prinţul Harry a vorbit, duminică, despre „marea tristeţe” pe care i-a adus-o decizia de a se retrage din Familia Regală, în urma acordului stabilit cu Regina Elizabeth a II-a şi membrii seniori ai Casei Regale din Marea Britanie, scrie Reuters.

❌