Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — May 10th 2021Your RSS feeds
Yesterday — May 9th 2021Your RSS feeds
Before yesterdayYour RSS feeds

COMENTARIU Sorin Avram | Ministrul Mihăilă vaccinează, preşedintele Iohannis meditează

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, s-a implicat adânc în campania de vaccinare, şi nu doar cu vorba, ci şi cu fapta.

COMENTARIU Lelia Munteanu | Bibi profeţeşte prăbuşirea Israelului, dacă va fi alungat de la putere

După ce a restituit mandatul de formare a guvernului, Netanyahu îşi exersează, ca un virtuoz ce este, tonul profetic.

COMENTARIU Marius Oprea | Daţi-mi voie să vă întreb, domnule preşedinte: de ce ne-aţi furat Paştele anul trecut?

”Dumnezeu a dat înţelepciune şi lumină cârmuitorilor noştri şi ne-au lăsat să avem sărbători”, a spus în aceste zile Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, adăugînd că, dacă nu ar fi fost aşa, el tot ar fi ţinut slujba de Paşti, după cum se cuvine. Dar a fost să fie. Am avut un Paşte liniştit, calm, cu prezenţa creştinilor la biserici, care au luat lumina Învierii. Nu ”li s-a dat”, ca anul trecut şi cum regimul comunist îngăduia, de 1 mai şi 23 august, ”să se dea” cîte ceva de mîncare, prin alimentări.

Ion Cristoiu: O vară de câteva mii de ani

Ion Cristoiu: Scurta istorie a lui H.G. Wells îţi dă posibilitatea să vezi lumea uriaşă, de necuprins pentru unii, redusă la dimensiuni centimetrice. Văzută de sus, dintr-un punct situat dincolo de hotarele sistemului solar, istoria omenirii îţi apare ca istoria unui muşuroi de furnici grămădite într-o lădiţă pentru răsad de legume. Ion Cristoiu: Imaginaţia lui Wells ne înfăţişează înspăimîntătoarea curgere a milioanelor de ani sub forma unei succesiuni de anotimpuri şi mai ales de fenomene ale naturii. Pămîntul e redus astfel la o grădină din faţa casei, peste care trec, într-o tulburătoare poezie, verile şi iernile, soarele, norii şi ploile. Numai că verile nu ţin cîteva luni, ci cîteva mii de ani. Ion Cristoiu: Scurta istorie a lumii vede istoria planetei ca o infinită succesiune de reprimare a celor slabi de către cei puternici. Această succesiune de stăpînitori e fascinantă. Cine vor fi următorii atotputernici ai Planetei? Chinezii? Japonezii?

COMENTARIU Marius Oprea | Mărturisesc: cred în Înviere

E o uşurare să crezi în Mîntuire şi Învierea lui Iisus Hristos, mai ales în acest ultim an şi jumătate, de cînd toate spaimele noastre ascunse au reînviat, sub apăsarea incertitudinii. Dacă mă voi îmbolnăvi sau nu, dacă mîine se va întîmpla ceva mai rău decît azi, dacă vor muri mai mulţi oameni, dacă voi fi închis în carantină, ca într-o capcană de şoareci. Neîncrederea în semeni, în autorităţi, în sine şi în capacităţile de supravieţuire, neschimbaţi, se adînceşte– iar groapa în care poţi cădea nu poate fi acoperită decît prin credinţă.

COMENTARIU Marius Oprea | Ghinea Ghinionistul şi cele zece pagini de compunere ale lui, de ”redresare şi rezilienţă” pe banii europeni

Sorin Grindeanu are dreptate. Ceea ce a prezentat Cristian Ghinea ca proiectul României pentru redresare şi rezilienţă şi este încă postat pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene este o compunere de zece pagini, un fel de temă de seminar pentru studenţii de la ASE.

❌