Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Competiție pentru startup-uri în creștere: Premii de 250.000 euro

Se caută startup-uri IT din România și Republica Moldova pentru a participa în competiția EIT Digital Challenge. Cele mai bune firme vor câștiga premii în valoare totală de 250.000 de euro și oportunitate de dezvoltare internațională.

Competiție pentru startup-uri în creștere: Premii de 250.000 euro

Se caută startup-uri IT din România și Republica Moldova pentru a participa în competiția EIT Digital Challenge. Cele mai bune firme vor câștiga premii în valoare totală de 250.000 de euro și oportunitate de dezvoltare internațională.

Programele malware se răspândesc din ce în ce mai mult prin intermediul documentelor infectate - studiu

Cel mai recent raport trimestrial realizat de HP Inc. arată că aproape o treime din programele malware descoperite nu erau cunoscute anterior. Unii atacatori au folosit produsele Office pentru a păcăli victimele și a le convinge să deschidă documente infectate. De exemplu, au folosit documente Word mascate sub forma unor facturi farmaceutice, care rulau programe malware abia după ce documentul era închis.

20.000 Euro - finanțarea medie obținută de startup-uri de la investitorii Tech Angels

Aproximativ 60 de startup-uri au obținut, în primele 3 luni ale anului 2021, finanțări de câte 20.000 de euro, în medie, de la investitori individuali tip business angels, membri ai organizației românești Tech Angels, a informat, luni, aceasta, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

eMAG anunță că trece permanent la modul de lucru hibrid. Care au fost concluziile după un an de muncă de acasă

​Acum un an, când primele cazuri Covid-19 au fost confirmate pe teritoriul României, peste 3.000 de oameni din eMAG au început să lucreze de acasă. eMAG a făcut un studiu în rândul angajaților și concluziile au fost că 96% dintre ei au spus că s-au simțit mai productivi și 78% au spus că s-au adaptat bine și foarte bine la munca exclusiv de acasă. Modul de lucru de acasă funcționează excelent pentru activitățile clar definite, care necesită concentrare și muncă individuală, iar munca de la birou este foarte utilă pentru activitățile care presupun colaborare și creativitate, spun cei de la eMAG.

LG Electronics se retrage de pe piața smartphone-urilor

LG Electronics anunță că la jumătatea anului va ieși de pe piața smartphone-urilor, după ce compania nu a găsit un cumpărător pentru divizia care a avut pierderi cumulate de 4,5 miliarde dolari în ultimii șase ani. LG a fost la un moment dat locul trei pe piață, dar a decăzut apoi și a ajuns acum să aibă doar 2% din piața mondială, cu vânzări de 23 milioane unități anul trecut, de zece ori sub Samsung.

533 milioane utilizatori Facebook, vizați de o scurgere de date personale, printre care telefoane și adrese

Au fost sparte date personale aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori ai Facebook, din peste 100 de țări, printre care se numără și Republica Moldova, dar NU și România, din informațiile preliminare publicate sâmbătă de presa internațională.

Wi-Fi 6 a venit să schimbe internetul wireless și cea mai mare revoluție nu va fi în sufrageria ta

În ultimii doi ani au fost două momente cheie pentru internetul wireless: Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E. Echipamentele sunt deja disponibile și aceasta e o ocazie numai bună să afli dacă te vor ajuta cu adevărat. Răspunsul, pe scurt, e: da. Și am câteva explicații pentru el.

Cum s-au schimbat în 2020 amenințările malware din sectorul financiar

Potrivit unui raport Kaspersky, peisajul amenințărilor financiare a cunoscut un an pandemic care a schimbat regulile jocului. S-a constatat că, în timp ce volumul general al amenințărilor prin PC-uri sau telefoane mobile a scăzut în această perioadă, atacatorii cibernetici folosesc tehnici de propagare noi și avansate. Geografia atacurilor a devenit mai diversificată și mai extinsă - în special din perspectiva malware-ului financiar propagat pe dispozitivele mobile.

​Se fac înscrieri: Noi cursuri Google pentru antreprenori români

Google a anunțat lansarea programului de accelerare “Google for Startups: Growth Academy", pentru startup-uri și antreprenori care dezvoltă soluții de tip SaaS. Se pot înscrie și antreprenori din România.

Clubhouse, o rețetă vânată de giganții social media Facebook, Twitter, LinkedIn

Clubhouse, aplicația de social networking bazată pe audio-chat, a devenit un adevărat fenomen, iar acum și alți giganți media încearcă să urmeze rețeta succesului. Platforme precum LinkedIn, Twitter sau Facebook lucrează la implementarea unor funcționalități similare din Clubhouse.

Gigantul taiwanez TSMC va investi 100 miliarde dolari pentru creșterea producției de microprocesoare în următorii trei ani

Taiwan Semiconductor Manufacturing, cel mai mare producător mondial de microprocesoare, a anunțat că va investi 100 miliarde dolari pentru cercetare și pentru a-și crește capacitatea de producție în următorii trei ani. Criza semiconductorilor se simte tot mai puternic și afectează nu doar companii din industria auto, ci și din cea a electronicelor.

Aplicația Glovo a mai primit 450 milioane Euro de la investitori

"Unicornul" spaniol Glovo, care operează și în România cu aplicația sa de livrări, a anunțat, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a obținut o nouă finanțare, de 450 milioane de euro (530 milioane USD), de la o serie de investitori.

Startup-ul românesc .lumen, în semifinala competiției Cisco Global Problem Solver Challenge, cu premii totale în valoare de un milion de dolari

Startup-ul .lumen (se citește "dot lumen"), cu rădăcini clujene, care a creat ochelarii inovativi pentru nevăzători, a ajuns în semifinala Cisco Global Problem Solver Challenge. Competiția are premii totale în valoare de un milion de dolari și recompensează proiectele aflate într-un stadiu incipient care pun cel mai bine în valoare modul în care tehnologia poate schimba lumea - de unde și deviza #TechForGood.

Noi modificări la Facebook, prin care utilizatorii pot limita comentariile negative

Facebook introduce, de miercuri, o serie de modificări în rețeaua socială, atât pentru utilizatorii cu profil obișnuit, cât și pentru firme și alte pagini, pentru ca acestea să limiteze interacțiunile care nu le plac.

Peste jumătate dintre victimele afectate de ransomware plătesc răscumpărarea, însă doar unui sfert dintre acestea li se returnează datele complete - studiu

Peste jumătate dintre victimele afectate de ransomware au plătit răscumpărarea pentru a restabili accesul la datele lor, pe parcursul anului trecut, potrivit unui studiu global realizat de compania de securitate Kaspersky, care a chestionat 15.000 de consumatori. Cu toate acestea, pentru 17% dintre victime, plata răscumpărării nu a garantat returnarea datelor furate.

Huawei spune că a vândut anul trecut peste un milion de telefoane pe piața locală. Compania lansează în aprilie magazinul online în România

Huawei a anunțat că a vândut anul trecut peste un milion de smartphone-uri în țară, iar anul acesta se va concentra pe produse precum căști wireless, tablete, ceasuri smart și laptop-uri. Reamintim că Huawei a fost grav afectată la vânzările de smartphone-uri pe plan mondial din cauza sancțiunilor impuse de SUA și va investi în noi domenii pentru a compensa descreșterea. Recent, presa a scris pe surse că vor exista și mașini electrice Huawei.

Cel mai nou "unicorn": Cameo, site-ul care îi pune pe Snoop Dogg, Floyd Mayweather sau Steve Wozniak să-ți ureze "La mulți ani"

Cameo este un site american, folosit și în România, prin care fanii le pot cere, contra cost, vedetelor să le ureze "La mulți ani", printr-un filmuleț. Acum, business-ul a ajuns să valoreze peste 1 miliard de dolari, devenind "unicorn", după o finanțare primită de la Google, Amazon și alți investitori.

Schimbări la Google Maps cu ajutorul inteligenței artificiale

Google face o serie de schimbări la Google Maps, începând din anul 2021, având la bază cele mai noi tehnologii machine learning, de care vor beneficia și utilizatorii din România, a anunțat, marți, compania americană într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

eMag are un nou director general (CEO)

Cel mai mare magazin online din România, eMag, are un nou director general (CEO - chief executive officer), a anunțat, luni, compania, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. eMAG intră într-o nouă etapă de dezvoltare cu investiții de peste 3,2 miliarde de lei în următorii 3 ani pentru a susține dezvoltarea accelerată a comerțului online și anunță o evoluție a echipei executive, care va conduce extinderea companiei la nivel regional.
❌