Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

China a lansat o anchetă antimonopol împotriva Alibaba, acțiunile gigantului IT scad sensibil / Jack Ma nu a mai apărut public din noiembrie

Lovitură de trăsnet în lumea afacerilor din China: Alibaba, simbol al reușitei regimului comunist în economia digitală, a intrat în colimatorul Beijingului pentru "suspiciuni de practici monopoliste", scrie AFP.

Elon Musk spune că a vrut acum câțiva ani să discute cu Tim Cook despre o eventuală cumpărare a Tesla de către Apple

Elon Musk spune că în urmă cu câțiva ani, când nu era clar dacă Model 3 va putea ajunge la nivelul de producție așteptat și Tesla Motors trecea prin momente foarte grele, a vrut să discute cu Tim Cook de la Apple pentru o eventuală discuție în vederea vânzării companiei. Musk a făcut pe Twitter comentariile, punând la îndoială și posibilitatea ca Apple să dezvolte propria mașină electrică.

Aplicaţia românească ce îi ajută pe elevi să aplice la facultăţi online primeşte finanţare de la fondul EGV

Fondul EGV anunță finalizarea unei runde de investiții în UniApply (vreaulafacultate.ro), firmă ce construiește o platfomă care facilitează managementul relației dintre facultăți și studenți, procesul de selectare a unei facultăți și aplicarea propriu-zisă.

Indienii de la Wipro preiau diviziile de IT ale METRO în România și Germania. Valoarea estimată a tranzacției este 700 milioane de dolari

Compania Wipro Limited a anunțat că va prelua diviziile de IT ale METRO AG – METRO - NOM GMBH în Germania și METRO Systems Romania S.R.L. Prin acest parteneriat, peste 1.300 de angajați din Germania, România și India vor fi transferați la Wipro. Valoarea estimată a tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de dolari. Cu intenția de a fi extins cu alți 4 ani, acesta reprezintă o investiție potențială de până la 1 miliard de dolari.

Trendurile de anul acesta care se vor dezvolta în comerțul online în 2021

Independent de evenimentele de anul acesta au fost două anunțuri importante care vor defini shoppingul și în următorii ani: WhatsApp și Instagram au fost actualizate cu uneltele necesare atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori pentru a înlesni achizițiile direct din aplicație, arată analiza specializată în campanii PPC.

Cât investesc firmele în cursuri de IT pentru angajaţi

Valoarea pieței de educație IT alternativă este de aproximativ opt milioane de euro, iar în 2021 ar putea crește cu 15%, conform estimărilor unei şcoli informale de IT. Cât plătesc firmele pentru cursuri de IT pe an/per angajat.

Românii de la Neurolabs au câștigat 50.000 Euro la o competiție UiPath-Microsoft

Startup-ul Neurolabs, fondat de 3 tineri antreprenori români, a câștigat premiul Start-up Automation, la competiția UiPath Automation Awards CEE & Turkey 2020.

Cyberpunk 2077 - Cum a ajuns unul dintre cele mai așteptate jocuri video din istorie pe lista celor mai înjurate

Cyberpunk 2077, jocul video al polonezilor de la CD Projekt Red, a fost extrem de așteptat și a ajuns cu câțiva ani întârziere, dar promitea experiențe cu totul ieșite din comun și o grafică extraordinară. Jocul a fost lansat pe 10 decembrie și a adus multă dezamăgire din cauza numărului uriaș de erori care îl fac aproape imposibil de jucat, în special pe consolele mai vechi. Cum a fost posibil ca un joc cu buget de câteva sute de milioane de dolari să fie așa un eșec și să iasă pe piață atât de nefinisat? Un indiciu extrem de important ține de modul în care fondatorii companiei au condus-o și de cum au înțeles ei business-ul.

Fondatorul UNTOLD lansează o aplicaţie de turism şi entertainment

Fondatorul UNTOLD Bogdan Buta împreună cu Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, un prieten din studenție, și-au făcut debutul ca antreprenori IT după dezvoltarea unei aplicații "de experiențe". Aplicația a atras deja, înainte să fie finalizată, investitori, respectiv pe Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS și fondul de investiții Early Game Ventures. Inainte de finanţare starutp-ul a fost evaluat la 4 milioane de euro.

Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania, avertizează Bitdefender

Analiștii în securitate informatică de la Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor companii cunoscute, precum Banca Transilvania sau Poșta Română, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot spiona sau lăsa fără bani.

Cum va arăta industria eCommerce în 2021

Industria de eCommerce a făcut un salt de cel puțin 3 ani în 2020, iar creșterea înregistrată anul acesta va continua în 2021; companiile vor investi mai mult în digitalizare și în dezvoltarea aptitudinilor digitale ale angajaților; tot mai mulți antreprenori vor demara propriile afaceri online, iar până în 2022, ponderea comerțului electronic din totalul industriei de comerț, la nivel mondial, va crește la 20%, potrivit analizei unei companii care oferă soluţii de comerţ online.

WhatsApp va permite utilizatorilor să inițieze apeluri video și de voce și de pe desktop

​WhatsApp va introduce în 2021 posibilitatea de a efectua apeluri video și audio de pe desktop, a anunțat un oficial al companiei, citat de Reuters. Anunțul vine în contextul în care, din cauza pandemiei, tot mai multă lume participă la discuții și conferințe de pe desktop pe aplicații precum Zoom, Google Meet sau Microsoft Teams.

Panică și incertitudine în SUA după o serie de atacuri informatice severe care au afectat organizații esențiale

Experții în securitate informatică, dar și cele mai mari companii și organizații de importanță capitală din SUA analizează o serie de atacuri cibernetice despre care unii spun că ar fi cele mai severe înregistrate vreodată pe teritoriul SUA. Atacurile catalogate ca fiind deosebit de grave par să fie inițiate de Federația Rusă și au profitat de breșe din software-ul unei companii care furnizează soluții către zeci de mii de organizații din SUA.

Ce caută copiii pe internet înainte de sărbători

Experții Kaspersky Safe Kids au analizat cererile anonimizate de căutare ale copiilor în luna noiembrie - moment în care copiii își fac de obicei listele cu dorințele de Crăciun. Cel mai popular joc este Roblox, iar cea mai dorită jucărie este LEGO, în timp ce trupele BTS și BLACKPINK sunt solicitările muzicale de top. În topul consolelor de jocuri conduce Nintendo Switch pentru care cele mai căutate jocuri sunt Mario, Animal Crossing și The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

"Decacornul" româno-american UiPath a început procedura de listare la bursă

Compania americană UiPath, fondată în România de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă, a demarat oficial procedura de listare la bursă, în SUA.

Sony retrage jocul Cyberpunk 2077 de pe PlayStation Store

​Sony a anunțat că retrage mult-așteptatul joc Cyberpunk 2077 de pe platforma PlayStation Store, după ce foarte mulți dintre cei care l-au cumpărat s-au plâns că au întâmpinat o mulțime de probleme la el. Jocul produs de polonezii de la CD Projekt a fost lăudat de mulți, dar după primele zile numărul de bug-uri apărute a fost extrem de mare și gamerii au fost dezamăgiți.

Platforma cripto Coinbase vrea să se listeze pe bursă, în timpul ascensiunii Bitcoin

Platforma de schimb de criptomonede Coinbase intenționează să se listeze pe bursă, în SUA, în timp ce Bitcoin atinge cele mai mari niveluri din istorie.

Google primește aprobarea UE pentru a prelua Fitbit

Google a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a prelua producătorul de smartwatch-uri și brățări smart Fitbit, pentru 2,1 miliarde dolari. Au existat multe proteste după ce Google a anunțat acum aproape un an că vrea să preia Fitbit, dar acum, Comisia spune că Google a promis câteva lucruri care fac achiziția posibilă.

Crăciunul în pandemie: Ce vor cumpăra românii şi cât vor să cheltuie de sărbători

Românii declară că peste jumătate din bugetul acestora de sărbători este ocupat de cheltuielile pe mâncare (51%). Aproape o treime dintre respondenți (31%) declară că anul acesta preferă să comande cadouri online, comparativ cu doar 5% în 2016, potrivit studiului unei companii de cercetare.

Platforma de educație Brainly a primit o nouă finanțare de 80 milioane dolari

Platforma online Brainly, folosită și în România de elevi și studenți pentru a obține ajutor la teme, a primit joi o nouă finanțare, de 80 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se și compania de investiții Prosus, care deține cele mai mari afaceri online din România, ca eMag, OLX, Autovit.ro, PayU.
❌