Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Today — February 27th 2021Your RSS feeds

Două luni de la debutul campaniei de vaccinare în România: Au fost vaccinate peste 905.000 de persoane

Peste 905.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în cele două luni de la debutul campaniei de vaccinare în România, conform datelor transmise sâmbătă seară de către Comitetul de coordonare a vaccinării.

De la rățușca cea urâtă la prințul mai puțin fermecător al vaccinurilor anti-Covid. Cum și-au schimbat liderii statelor UE opinia despre vaccinul AstraZeneca

După ce s-au luptat cu AstraZeneca în legătură cu întârzierile în livrări și chiar au pus la îndoială eficacitatea vaccinului său anti-Covid-19, țările UE văd cum stocurile vaccinului produs de companie se adună - neutilizate, relatează Financial Times.

Directorul medical de la "Matei Balș": Virusul va rămâne printre noi 10, 20, 30 de ani. Toate spitalele ar trebui să aibă zone COVID și zone verzi

Valul 3 al pandemiei de COVID-19 nu va ocoli România, iar teama medicilor este că va fi mai rău decât al doilea val al pandemiei, spune directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, Cătălin Apostolescu. El a declarat pentru Digi24 că vor apărea noi mutații, că vom avea de conviețuit mulți ani cu SARS-CoV-2 și că toate spitalele ar trebui să aibă circuite COVID și non-COVID, pentru că instituțiile desemnate pentru a trata bolnavii de COVID, de mai bine de un an, nu mai fac față.

17 localități din jurul Capitalei au trecut în scenariul roșu / Care este rata de infectare în fiecare localitate din Ilfov

Șaptesprezece localități din județul Ilfov au trecut în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, astfel că școlile trec în online și se închid restaurantele și cafenelele. Cel mai mare indice - 4,39 - este la Corbeanca.

Vaccinul anti-Covid Sputnik V funcționează "foarte bine" împotriva mutațiilor coronavirusului, spun cercetătorii ruși

Un studiu rusesc care testează eficacitatea revaccinării cu o doză a vaccinului Sputnik V pentru a proteja împotriva noilor mutații ale coronavirusului produce rezultate "foarte bune", au spus sâmbătă cercetătorii, relatează Reuters.

Peste 109.000 de persoane programate până la ora 14.00, în prima zi în care s-au reluat programările pentru vaccinarea anti-COVID cu Pfizer

Programarea pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech s-a reluat sâmbătă, iar până la ora 14.00 s-au programat 109.800 de persoane, potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, care anunță un "maraton" al programărilor.

Majoritatea germanilor ar fi de acord cu pașaportul de vaccinare antiCovid

Majoritatea germanilor ar agrea introducerea unui "paşaport de vaccinare anti-COVID-19" care să le permită să meargă la teatru, fitness, evenimente sportive şi chiar să faciliteze călătoriile, relatează sâmbătă dpa.

VIDEO România a trimis Republicii Moldova primele doze de vaccin anti-COVID UPDATE

România a trimis sâmbătă Republicii Moldova prima tranșă de 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că aceste doze vor fi utilizate pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia.

Peste 450 de cazuri noi de COVID-19 în București / Topul județelor după noua raportare

Capitala continuă să raporteze cele mai multe cazuri noi de COVID-19 - peste 450. Topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore este deschis de Timiș și de Cluj.

GRAFIC Rata de infectare continuă să crească în Timiș. Scădere ușoară în București/ Situația în fiecare județ

Judeţele Timiş și Maramureș se menţin în zona roşie, cu o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 4,78 la mia de locuitori, respectiv 3,13, în creştere faţă de ziua anterioară, a anunţat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Județul Dolj, unde rata de infectare era sub 1,5 la mie, a intrat în zona galbenă, cu un indice de 1,56.

Alte 3.432 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore / Bilanțul se apropie de 800.000 / Crește numărul pacienților de la terapie intensivă

Alte 3.432 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în urma a 31.145 de teste, iar bilanțul a ajuns la 799.164, potrivit datelor furnizate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat 54 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați aproape 1.000 de pacienți.

Pașapoartele de vaccinare ar putea deschide societatea, dar inegalitățile cresc. Studiu de caz - Israelul (Associated Press)

O lumină violetă a umplut scena clubului în timp ce 300 de oameni, cu mască și menținând distanța fizică, au izbucnit în aplauze. Pentru prima dată de când a început pandemia, muzicianul israelian Aviv Geffen s-a îndreptat spre pianul său electric și a început să cânte pentru un public așezat chiar în fața lui. Cu toate acestea, doar persoanele care afișau "pașapoartele verzi" care dovedesc că s-au vaccinat și că nu au Covid au avut acces la acest concert, relatează Associated Press.

Marea Britanie va vaccina anti-Covid în funcție de vârstă și nu în funcție de ocupație / Polițiștii și profesorii strigă "trădare"

Odată ce categoriile prioritare vor fi imunizate, campania de vaccinare împotriva Covid-19 în Regatul Unit va progresa în funcție de vârstă mai degrabă decât în funcție de cât de mult sunt expuși oamenii prin profesiile lor, au anunțat vineri autoritățile, spre marea nemulțumire a polițiștilor și a profesorilor, relatează AFP.

Florin Cîţu: „O primă tranşă din vaccinul pentru Republica Moldova, livrat”

Premierul Florin Cîţu spune că România livrează sâmbătă o primă serie din cele 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Republica Moldova.

Yesterday — February 26th 2021Your RSS feeds
❌