Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayHotnews.ro Politic

Turcan: Înfiinţăm de urgenţă o comisie pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate

O comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, cu scopul începerii recalculării pensiilor pe bază de contributivitate, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în conferinţa de presă organizată după preluarea mandatului, relatează Agerpres.

Campania de vaccinare antiCOVID-19 începe în România pe 27 decembrie. Iohannis: Vaccinurile sunt sigure

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că în România şi în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-COVID-19 începe duminică.

Iohannis: Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, cele în vigoare rămân / Pandemia, din păcate, e cu noi

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că de Sărbători nu se vor introduce restricții noi, cele de până acum rămânând în vigoare. Șeful statului a avut joi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 cu premierul Cîțu și mai mulți miniștri.

Declarație comună de susținere pentru Maia Sandu, semnată de președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei

Președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei au semnat o declarație comună de susținere a Maiei Sandu, aleasă președinte al Republicii Moldova, exprimându-și "sprijinul deplin" față de "eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept".

Iohannis, întâlnire cu Cîțu și mai mulți miniștri

Președintele Klaus Iohannis va avea joi, la ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19

​Sinteza zilei: Guvernul Cîțu a depus jurământul și a avut prima ședință / Ce urmează

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și 186 împotrivă. Noul guvern a avut miercuri prima ședință din mandatul său. Nu a fost luată nicio decizie, ci doar au făcut o listă cu proiecte de Ordonanțe de Urgență care ar trebui adoptate peste o săptămână. Ziua nu a fost lipsita de tensiuni: PSD si AUR l-au fluierat pe Cîțu, Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au venit să prăduiască, George Simion a indemnat la neplata taxelor, iar Ciolos a atacat numirea lui Sorin Cîmpeanu la Educație.

Orban, despre criticile lui Cioloş la adresa lui Cîmpeanu: Aş prefera să nu comentez. Cred că înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul / Ce spune Dan Barna

Liderul PNL Ludovic Orban a evitat să comenteze criticile lui Dacian Cioloș la adresa noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, Orban spunând că "înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul şi armonizarea poziţiilor". Dan Barna, vicepremier în guvernul de coaliție, a evitat și el să comenteze, spunând că, "dincolo de o persoană sau alta", există un program de guvernare în care priorităţile USR-PLUS pe educaţie, de exemplu, se regăsesc într-o măsură importantă.

Cîțu, întrebat dacă este sigur pe majoritatea parlamentară: Sunt sigur de această coaliție, suntem pregătiți de o guvernare de durată

Premierul Florin Cîțu s-a declarat convins miercuri seară, după votul de învestire din Parlament, că se poate baza pe actuala majoritate parlamentară și că această coaliție de centru-dreapta va fi una de durată.

Cioloş: Am o nemulţumire privind prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern/ Felul în care a acţionat politic şi profesional, departe de a fi o referinţă pentru educaţia din România

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a transmis, miercuri, pe Facebook, că, la fel ca o mare parte a societății civile și precum mulți colegi de-ai săi, are o "nemulţumire" cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. El spune că felul în care Sorin Cîmpeanu a acționat politic și profesional în ultimii ani este departe de ceea ce ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

Florin Cîțu: Am văzut multe în Parlament, dar tupeu la limita nesimțirii, cum am văzut astăzi, mai rar

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, actual senator, a lansat atacuri dure la adresa coaliției de guvernare și a prim-ministrului desemnat Florin Cîțu, în plenul Parlamentului, la învestirea Guvernului: "Ori sunteți cei mai mincinoși și populiști dintre politicieni, ori aveți cei mai proști economiști". "Am văzut multe în Parlament, dar tupeu la limita nesimțirii, cum am văzut astăzi, mai rar", a fost replica lui Cîțu.

Moşteanu: Acum 4 ani la tribună stăteau Dragnea şi Tăriceanu. Unul e la închisoare, altul este trimis în judecată. România se schimbă / Mesaj către PNL și UDMR: Putem lucra nemaipomenit împreună când avem aceeaşi preocupare

România se schimbă - în urmă cu patru ani la tribuna Parlamentului stăteau Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, iar acum unul este în închisoare, iar celălalt a fost trimis în judecată, a spus liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, în ședința de plen a Parlamentului în care urmează să fie votat Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR.

George Simion, discurs delirant în plenul de învestire a Guvernului: Versuri din Păunescu și apeluri către poporul român

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, și-a început discursul în plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Cîțu cu versuri din Adrian Păunescu, continuând cu îndemnuri către poporul român să se lupte pentru redeschiderea școlilor sau să nu mai accepte să plătească taxe pentru că "oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei".

Ciolacu: V-aţi dat mână în goana după ciolan / PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a atacat dur PNL, miercuri, la votul de învestitura a Guvernului Cîțu. Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au venit să prăduiască iar parlamentarii PSD nu vor vota un Guvern cu un premier de paie.

Numirea lui Orban la șefia Camerei Deputaților, contestată de AUR la CCR. 14 ianuarie, termen pentru dezbaterea sesizării

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a atacat la Curtea Constituțională hotărârea Camerei Deputaților prin care Ludovic Orban a fost ales președinte al forului. Judecătorii CCR au stabilit ca sesizarea să fie luată în discuție în 14 ianuarie, au precizat, miercuri, pentru Agerpres, oficiali ai Curții.

VIDEO Contre în Parlament între noul premier și PSD / Simonis: Dle Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi/ Cîțu: Tupeu la limita nesimțirii ca azi, mai rar

Ședința în care Guvernul Cîțu a primit votul de învestitură a fost prilej de contre dure între liderii PSD și noul premier. Social-democrații l-au ironizat pe noul premier, numindu-l "Ludovic Cîțu" și au acuzat noua Coaliție că e preocupată de împărțirea funcțiilor și banilor, nu de bunăstarea românilor. "Nu-i așa că sunteți terminați că sunt aici? Vă mai sperie o guvernare Cîțu. Am văzut multe în Parlament, dar tupeu la limita nesimțirii ca azi, mai rar", a replicat Cîțu care a fost huiduit din sală în câteva rânduri.

Dan Barna va coordona ministerele cu resurse din fonduri europene

Dan Barna, viitor vicepremier în noul guvern, spune că și-a asumat coordonarea a ceea ce numeşte Dezvoltare Europeană - din acest portofoliu vor face parte toate ministerele care au resurse din fonduri europene.

Orban: Bugetul de stat va fi finalizat, cel mai probabil, în ianuarie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, miercuri, că în luna ianuarie, cel mai probabil, Guvernul va finaliza proiectul de buget şi îl va transmite la Parlament.

O singură femeie în Guvernul Cîțu / Ce spune Ludovic Orban

Guvernul Cîțu va avea 21 de membri - premierul, 2 vicepremieri și 18 miniștri -, dintre care unul singur este femeie. Este vorba despre Raluca Turcan, propusă la Ministerul Muncii. Întrebat despre acestă situație, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că "acestea au fost propunerile făcute de cele trei partide din noua coaliție de guvernare".
❌