Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayHotnews.ro Politic

Continuă conflictul dintre PNL Sector 1 și Clotilde Armand: Liberalii acuză ilegalități în proiectul de buget

Consilierii locali PNL o acuză luni, pe Clotilde Armand că, în loc să rezolve blocajul administrativ de la primăria sectorului 1, forţează adoptarea bugetului local pe repede înainte printr-o nouă "şedinţă de îndată", încălcând legea. Liberalii susţin că au identificat soluțiile pentru deblocarea primăriei.

"Nu relaxăm măsurile în următoarea perioadă". Mesajul premierului pentru protestatari

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că nu se vor relaxa restricțiile în perioada următoare, în ciuda protestelor, întrucât măsurile impuse au avut efecte. Premierul le-a transmis tuturor celor care protestează să respecte legislaţia.

Un deputat USR vorbește deschis despre "bâlciul" închiderii în case la 20.00. "Mă abțin de niște luni bune deja să o zic, dar trebuie să o zic"

Deputatul USR Tudor Benga susține într-o postare pe Facebook că întreaga clasă politică a preferat să lase responsabilitatea unor măsuri nepopulare în seama funcționarilor, iar efectul este că "oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare și acum fac pe niznaiu"

PSD contestă în instanță închiderea magazinelor la ora 18:00

Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat vineri, că social-democraţii au atacat în instanță hotărârea care conţine măsura "aberantă" referitoare la închiderea magazinelor la ora 18:00.

PNL, o nouă contră la USR-PLUS. Orban: Proiectul noilor legi ale justiției nu a fost discutat în Coaliție

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că proiectul privind modificarea legilor justiţiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis către CSM nu a fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample.

Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Duce la creşterea riscului de răspândire a infecţiei

Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că măsura închiderii magazinelor de la ora 18.00 este una "stupidă", care ar duce la creşterea riscului răspândirii infecțiilor, pentru că se vor crea aglomerări de oameni.

Deputatul AUR Dan Tănasă, mustrat în scris pentru derapajul și injuriile aduse deputaților USR / Regulamentul permite diminuarea indemnizaţiei cu 10%, până la trei luni

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis, joi, să propună Biroului permanent sancţionarea deputatului AUR Dan Tănasă cu avertisment scris, deși regulamentul prevede și diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de până la 3 luni. Deputatul Dan Tănasă şi un deputat USR-PLUS au fost la un pas să se ia la bătaie pe holurile Parlamentului. Tănasă a devenit agresiv și l-a îmbrâncit pe colegul de la USR după un schimb de replici care a degenerat în insulte.

Ciolacu: Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că președintele Klaus Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor și că protestele antirestricții sunt determinate de "aroganța, lipsa de transparență, deciziile contradictorii și neaplicarea egală a legii".

Cîțu explică noile restricții după o săptămână: Am aflat câteva lucruri diferite față de ce s-a întamplat anul trecut / Trebuie să avem puțină răbdare în martie si aprilie

La o săptămână de la introducerea noilor restricții, premierul Florin Cîțu a venit după ședința de Guvern să explice motivele pentru măsurile adoptate. Șeful Guvernului a susținut "ce aveam noi în acest moment nu mai oprea răspândirea coronavirusului".

Orban: Miniştrii surprinşi fără mască în spaţiul public trebuie să fie sancţionaţi conform legii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că toate persoanele care nu respectă regulile sanitare trebuie să fie sancţionate conform legii, indiferent despre cine este vorba. Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat în cursul dimineții că miniștrii Sănății și Muncii, surpriși fără mască, vor fi amendați.

Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii a fost respinsă / Cinci deputați de la PNL, USR și minorități au greșit votul

Deputații au respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Cu 115 voturi "pentru" şi 166 de voturi "împotriva", demersul social-democraților a fost respins. Cinci deputați de la PNL, USR și minorități au votat din greșeală pentru adoptarea moțiunii simple.

Evazioniștii scapă de închisoare, dacă achită prejudiciul de până la 100.000 de euro. Legea inițiată de Cătălin Rădulescu "Mitralieră" a fost promulgată

Legea care îi scapă de închisoare pe cei inculpați pentru evaziune fiscală dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro și dacă îl achită integral a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ a fost inițiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu - "Mitralieră" și a fost declarat constituțional de Curtea Constituțională în februarie.

VIDEO Dan Barna, către AUR, de la tribuna Parlamentului: Când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon va stăpânește dacă ați ajuns să credeți și să vedeți asasini în salvatori?

Deputații au adoptat miercuri o declarație împotriva antisemitismului, după amenințările cu moartea la adresa Maiei Morgenstern și a actorilor Teatrului Evreiesc, iar în acest context liderul USR-PLUS Dan Barna li s-a adresat parlamentarilor AUR, de la tribuna Camerei Deputaților: "Vă întreb cumva uman: când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon va stăpânește dacă ați ajuns să credeți și să vedeți asasini în salvatori, dictatură în mască și conspirație în vaccin?".

Guvernul va dezbate, în a doua lectură, elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, în a doua lectură, modificarea şi completarea OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de relansare şi rezilienţă (PNRR) necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, scrie Agerpres. "În ceea ce priveşte termenul 'relansare' se impune înlocuirea cu 'redresare' în denumirea Planului naţional de relansare şi rezilienţă, în vederea corelării cu Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă. De asemenea structura planului se impune a fi modificată prin instituirea a şase piloni de investiţii, în vederea corelării cu acelaşi regulament", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Camera Deputaţilor - vot final la moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

Camera Deputaţilor va da votul final, miercuri, la moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, anunță Agerpres. Moţiunea, intitulată "Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător - ministrul Adrian Nechita Oros", a fost dezbătută luni de deputaţi. În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR. PSD susţine, în moţiune, că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza "incompetenţei şi amatorismului" de care acesta a dat dovadă.

Ludovic Orban compară cravata cu masca: Nu ne-am născut cu cravata la gât

Președintele PNL Ludovic Orban spune despre persoanele publice care îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile anti-COVID că se descalifică, pentru că mulți au murit. Despre purtarea măștii, Orban crede că e chestiune de obișnuință: "Ne-am obișnuit cu cravata, nu ne-am născut cu cravata la gât".

Simion vrea să dea în judecată USR-PLUS pentru defăimare: Ei sunt extremiști

Liderul AUR, George Simion, amenință că va da în judecată USR-PLUS, acuzându-i că "au sărit calul cu acuzaţiile de extremism". Simion face referire la declarațiile vicepremierului Dan Barna, că are "toleranţă zero" faţă de manifestările "huliganice, extremiste, fasciste" ale unora dintre protestatari.

Orban: Protestele au fost un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără mască / Mulţi negaţionişti s-au îmbolnăvit şi unii şi-au pierdut viaţa

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat luni, că nu crede că protestele au fost organizate din senin în atâtea oraşe. Orban crede că este folosită pandemia ca pretext şi exploatată starea de spirit a oamenilor care a căror răbdare a fost pusă la încercare de peste un an de zile, în contextul conronavirusului şi măsurilor luate pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Bode: Asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul / În aceste situații, nu avem nimic de negociat

Ministrul de Interne, Lucian Bode anunță marți că autoritățile vor avea "toleranță zero" față de orice abatere de la lege și că protestele din ulimele zile sunt "o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii".
❌