Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayHotnews.ro Politic

Răspunsul unui deputat PNL la întrebarea cum s-a descurcat Orban cu 3.000 de lei pe lună: "Este vegetarian de vreo 20 de ani"

Deputatul PNL Răzvan Prișcă a declarat, joi, că premierul Ludovic Orban a putut trăi cu un venit de 3.000 de lei lunar, deoarece este vegetarian de 20 de ani.

Stelian Ion (USR): Secția specială ar trebui desființată până la sfârșitul anului

Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților este singura variantă corectă, a declarat la RFI liderul deputaților USR, Stelian Ion. Guvernul încă nu a decis dacă își va asuma răspunderea sau dacă proiectul desființării secției va trece prin Parlament, ministrul Justiției spunând că o decizie va fi luată anul viitor.

Viorica Dăncilă nu exclude să fie dată afară din PSD. "Mă aștept la orice"

Viorica Dăncilă nu exclude să fie dată afară din PSD, precizând însă că speră să nu se ajungă la o astfel de situație. "Sper ca să existe mai multă înțelepciune și să nu uităm că de fiecare dată când am dat afară, am dat afară și ce am câștigat? Nu am câștigat absolut nimic", a spus ea la România Tv.

Primul atac al Vioricăi Dăncilă la noua conducere a PSD: Declarația lui Stănescu despre candidatura la prezidențiale nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr

Viorica Dăncilă se declară nedumerită de afirmațiile lui Paul Stănescu potrivit cărora ar fi decis să candideze la prezidențiale după o discuție cu Klaus Iohannis. Fostul lider al PSD a precizat că nu este "nici cel mai mic sâmbure de adevăr" în declarațiile acestuia

Iohannis critică PNL că a primit foști PSD-iști în partid: "Tot traseism se numește"

Primirea în PNL a doi foști PSD-iști care au votat pentru învestirea guvernului Orban este criticată de președintele Iohannis, șeful statului cimentând că "tot traseism se numește".

Iohannis: Și în Guvern, și în PNL se discută despre o ordonanță pentru alegerea primarilor în două tururi / E decizia guvernului dacă va da OUG sau își asumă răspunderea

Președintele Klaus Iohannis a admis că și în Guvern, și în PNL se poartă o discuție privind o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. "Este decizia Guvernului dacă va da ordonanță sau își va asuma răspunderea", a spus șeful statului.

Paul Stănescu: Bătusem palma cu Viorica Dăncilă să nu candideze la Președinție și să nu facă congres în PSD în 2019 / S-a răzgândit după o discuție cu Iohannis

Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, spune că relația sa cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu organizeze congres al partidului în acest an și să nu candideze la președinție. El susține că, deși inițial Dăncilă a acceptat și au "bătut palma", fostul premier s-a răzgândit după ce a avut o discuție cu Klaus Iohannis, potrivit Realitatea de Olt.

Stănescu vrea un Congres PSD după modelul Conclavului Papal. "Când a ieşit fumul alb să spunem: asta e conducerea"

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, că vrea ca noua conducere a PSD, la nivel național, să fie aleasă după exemplul Bisericii Catolice, așa cum este ales Papa.

Pachet minimal de servicii pentru copiii defavorizați - proiect de lege depus la Senat

Toți copiii din România, în special cei care provin din familii sărace, ar putea beneficia de un pachet de servicii sociale, potrivit unei inițiative legislative depuse la Senat. Mai exact, proiectul de lege prevede accesul copiilor la un Pachet Minimal de Servicii - protecție, sănătate și educație - în comunitățile în care trăiesc.

Adriana Săftoiu despre primirea a foști PSD-iști în PNL: Până unde te poți face frate cu dracu` ca să treci puntea?

Deputata PNL Adriana Săftoiu critică decizia de a deschide ușile partidului pentru pesediștii care au susținut guvernul Orban la învestire.

Ciolacu spune că situația financiară a PSD e "foarte bună", dar nu știe câte datorii are / Despre ce sumă vorbesc pesediștii în spatele ușilor închise

PSD-iștii vorbesc despre datorii de 15 milioane de euro, însă doar în spatele ușilor închise. Public, șeful interimar al partidului, Marcel Ciolacu, susține că situația financiară a PSD este "foarte bună" și își va plăti datoriile. Întrebat care e valoarea acestora, el spune că n-a stat să "transforme lei în euro", dar nu e "o sumă ascunsă". "Nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie", a precizat el, miercuri, la finalul CEx.

Orban, despre veniturile mici din ultimul an: "Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare"

Ludovic Orban a confirmat faptul că în ultimul an a trăit cu un venit de 3.000 de lei pe lună, declarând că nu s-a "îmbogățit" din veniturile obținute din funcții publice. Premierul a precizat că este "un om foarte modest" care nu are "aplecare spre a trăi pe picior mare".

După fostul PSD-ist Mihăiță Găină, și Elena Hărătău va activa în grupul PNL

Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, miercuri, conducerea Camerei Deputaților, că, începând de luni, a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL, potrivit Mediafax.

Cristian Ciucu a fost numit șef la Agenția Funcționarilor Publici. Liberalul și-a dat demisia din Consiliul General al Municipiului București

Liberaul Ciprian Ciucu și-a dat demisia din Consiliul General al Municipiului București pentru că a fost numit președinte al Agenției Funcționarilor Publici. El spune că "își menține obiectivele politice și interesul pentru București" și are și un mesaj pentru primarul Gabriela Firea, pe care a criticat-o constant: "nu aveți niciun motiv de bucurie, ramâne cum am stabilit".

Care sunt cei 5 deputați ce s-au abținut de la votul pentru abrogarea recursului compensatoriu

Cinci deputați s-au abținut, miercuri, la votul asupra proiectului de lege care a abrogat recursul compensatoriu. Între ei s-au aflat deputatul PSD Florin Iordache, artizanul controversatelor modificări la legile justiției, și deputații UDMR Marton Arpad și Kulcsár-Terza József-György.

Deputatul Mihăiță Găină, fost parlamentar PSD, va activa în grupul PNL

Mihăiță Găină va activa în grupul parlamentar al deputaților PNL, potrivit unui anunț făcut în Plen de vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Carmen Mihălcescu, transmite Mediafax.

VIDEO Recursul compensatoriu, care a scos mai devreme din pușcării peste 21.000 de infractori, a fost abrogat. Legea a fost votată în plenul Camerei Deputaților și va merge la președinte pentru promulgare - UPDATE

Proiectul de lege al PNL privind abrogarea legii recursului compensatoriu, care a scos din penitenciare înainte de termen peste 21.000 de deținuți, a fost votat de Camera Deputaților. Proiectul legislativ, inițiat de PNL în luna februarie, a fost discutat pe repede înainte și a fost avizat în comisia juridică după ce Guvernul Orban a anunțat că își va asuma răspunderea pe această lege. La dezbaterile din plenul Camerei, deputatul Florin Roman a arătat că este cel mai nociv act normativ din ultimii 30 de ani și că dacă ar fi fost înțelepți, parlamentarii puteau abroga legea încă din februarie, când erau eliberați doar 12.000 de deținuți. Deputatul PSD Nicușor Halici a susținut la dezbaterile din plen că eliberarea deținuților din penitenciare înainte de termen s-a făcut în baza unor hotărâri ale instanțelor și că "doar o mică parte" din cei 21.000 de deținuți eliberați condiționat au beneficiat de recursul compensatoriu.

Raluca Turcan: Solicit tuturor partidelor care declară că educația este pe primul loc, în special USR, să susțină proiectul "România educată" al președintelui Iohannis

Vicepremierul Raluca Turcan cere partidelor să susțină proiectul "România educată" al președintelui Iohannis, precizând că în lipsa implementării acestuia rezultatele următoarelor evaluări PISA se pot înrăutăți. Reacția lui Turcan vine în contextul în care USR cere declanșarea stării de urgență în educație și a invitat toate partidele parlamentare la dezbateri urgente.

Guvernul și-ar putea asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020. "Nu ne putem permite să fie măcelărit în Parlament" (surse)

Guvernul Orban și-ar putea angaja răspunderea în Parlament pentru legea bugetului pe 2020, între Crăciun și Anul Nou, au declarat pentru HotNews.ro, surse politice. "Nu ne putem permite să fie măcelărit în Parlament", au comentat aceleași surse.
❌