Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayHotnews.ro Actualitate

Când începe testarea Covid în farmaciile din România

Testarea pentru coronavirus în farmacii ar putea să înceapă într-o săptămână, în paralel cu dezbaterea ordinului de ministru fiind făcut și instructajul farmaciștilor, a precizat, la Digi24, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Locuință prin Noua Casă? Ofertele detaliate de la 6 bănci: salariul necesar, nivelul ratelor al DAE, costuri asociate. Plus câteva "tips and tricks" de la bancheri ca să obții mai rapid creditul

Cei care doresc să facă un credit prin Noua Casă vor plăti între 1490 de lei lunar și 1539,36 lei, potrivit datelor colectate de HotNews.ro la băncile comerciale. E drept, atunci când optați pentru un credit nu doar la nivelul ratei trebuie să vă uitați, ci și la perioada creditului, nivelul dobânzii sau la eventuale alte costuri asociate creditului. HotNews a trimis mai multor bănci întrebări legate de nivelul minim al salariului care să-ți permită achiziția unei locuințe în valoare de 70.000 de euro, dar și nivelul ratei lunare și al dobânzii anuale efective. Azi oferim răspunsul primit de la reprezentanții Raiffeisen Bank. Am luat în calcul un credit de 235.000 de lei pe o perioadă de 30 de ani și faptul că solicitantul nu are și alte obligații lunare de plată care să îi afecteze gradul de îndatorare.

​Business report Pacienții grav bolnavi se vor putea trata în străinătate pe cheltuiala statului. Adeverința de vaccinare, valabilă doar în România. Vaccinul ar putea fi administrat anual. Viciile generează peste 6% din bugetul României

Județele cu cele mai multe cazuri COVID cu tulpinile mutante. Capitala, peste 50% din acestea ● Proiect: Toți pacienții grav bolnavi își vor putea continua, în anumite condiții, tratamentul în străinătate pe cheltuiala statului ● Ministerul Educației a decis. Anumite grădinițe rămân deschise pe durata vacanței de primăvară ● Adeverința de vaccinare este valabilă deocamdată doar în România. Actul, ușor de falsificat ● Ce se întâmplă cu prețul cărnii de miel cu o lună înainte de Paști. Prețurile în UE au explodat ● Grecia redeschide magazinele pentru a salva economia ● Cât timp ne protejează vaccinul Covid? Injecția ar putea fi administrată anual ● Viciile generează peste 6% din bugetul României – cam cât cheltuielile de Apărare ● Premieră românească: studenții UBB Cluj-Napoca, mai tari la analiză financiară decât ruşii de la Universitatea Lomonosov sau cehii de la Charles University din Praga ● Big Data între teorie și realitate. Se prefigurează o "lume de coșmar" sau vom putea gestiona volumul imens de date?

SUA: Procesul intentat lui Derek Chauvin, acuzat de moartea afro-americanului George Floyd

Şeful forţelor de ordine din Minneapolis a declarat luni în faţa juraţilor că Derek Chauvin a "încălcat regulile" şi "valorile" poliţiei în timpul arestării lui George Floyd, informează AFP și Agerpres. Să îngenunchezi pe gât "ar putea fi rezonabil în primele câteva secunde pentru a-l controla, dar nu odată ce acesta nu mai opune rezistenţă şi, mai ales, nu după ce a leşinat", a declarat Medaria Arradondo în cea de-a şase zi a acestui proces. "Nu face parte din politica noastră, din pregătirea noastră şi cu siguranţă nu este în conformitate cu etica şi valorile noastre", a declarat acest afroamerican de 54 de ani, venit să depună mărturie în uniformă.

Bancul zilei: Prânzul în Maramureș

Duminică dimineața în Maramureș. Intră Maria în casă ținând în mâini o găină sacrificată:
- Ioane, dară ce vrei să fac bun...

Violeta Alexandru cere ca bazele de date din sistemul public să poată fi accesate de către toți funcționarii publici

Fostul ministrul liberal al muncii, Violeta Alexandru, cere ca bazele de date din sistemul public, cele care conțin date cheie pentru livrarea unui serviciu public, să poată fi accesate, printr-o interfață, de către toți funcționarii publici desemnați în acest sens, indiferent de instituția care le deține respectiv indiferent de instituția publică în care lucrează.

Marea Britanie ar putea restricționa vaccinarea tinerilor cu AstraZeneca

Autoritatea britanică de reglementare din domeniul sănătății are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului Oxford-AstraZeneca la persoanele mai tinere, din cauza îngrijorărilor legate de cazurile foarte rare de apariţie a cheagurilor de sânge, a informat luni Channel 4 News, potrivit Reuters.

Cluj: Mai multe companii îşi vaccinează anti-COVID-19 angajaţii, cu AstraZeneca, pe cheltuiala proprie

Angajaţii mai multor companii din Cluj vor fi vaccinaţi anti-COVID-19, cu vaccinul AstraZeneca, în patru centre amenajate pe cheltuiala proprie a firmelor, potrivit Agerpres.

SUA, un nou scandal între republicani și democrați. Motivul? Mutarea All-Star Game 2021 din Georgia

Mitch McConnell, liderul republican al Senatului, a amenințat luni cu "consecințe grave" pentru sectorul privat american vorbind de un "șantaj economic", referindu-se la mutarea unui joc de baseball de gală planificat în Georgia, mutare decisă ca urmare adoptării unei controversate legi electorale, potrivit AFP.

Liga 1: Victorie chinuită pentru CFR Cluj (1-0 vs Dinamo) / "Câinii", în nouă jucători din minutul 37

CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Dinamo, în etapa a XXIX-a a Ligii I, penultima a sezonului regulat. Dinamoviştii Paul Anton şi Florin Bejan au fost eliminaţi în minutele 31, respectiv 37. După acest succes, clujenii s-au apropiat la un punct de liderul FCSB.

Cartea electronică de identitate, de dimensiuni comparabile cu ale unui card bancar, va putea stoca și semnătura digitală, susține ministrul Ciprian Teleman

"Din august vom începe să avem documente de identitate electronice. Dimensiunile vor fi comparabile cu ale unui card bancar. Acest instrument va conține, pe lângă identitatea digitală, un spațiu digital în care fiecare persoană va putea stoca “semnătura digitală", a scris luni pe Facebook, Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 'Statul român trebuie să asigure fiecărui cetățean dreptul de a semna electronic, asumându-și costurile acestui instrument.', a mai spus acesta.

Ţările cu un ritm lent al vaccinării anti-COVID-19 vor avea o redresare economică slabă (Financial Times)

Ţările cu noi cazuri numeroase de COVID-19 şi un ritm lent de vaccinare vor înregistra o redresare economică slabă, semnalează luni publicaţia Financial Times (FT), potrivit Agerpres.

Andreea Moldovan: Ivermectina nu este recomandată în tratamentul infecţiei COVID. Nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic

Medicul Andreea Moldovan recomandă populaţiei să nu ia Ivermectina ca tratament pentru COVID-19, explicând că, spre deosebire de celelalte antibiotice de uz veterinar care duc la interdicţia de consum al produselor animale timp de şapte zile după tratament, Ivermectina vine cu o interdicţie de consum timp de 28 de zile, fapt care demonstrează gradul de toxicitate."

Franța cere menținerea MCV atât pentru România, cât și pentru Bulgaria

Franța consideră că este prematură ridicarea MCV-ului pentru România și Bulgaria, atât timp cât obiectivele de referință fixate pentru fiecare dintre țări nu sunt pe deplin atinse, arată un raport de informare al Comisiei pentru afaceri europene a Senatului francez privind statul de drept în Uniunea Europeană.

Science News: Telescopul Hubble ne dezvăluie o imagine cosmică atât de fascinantă încât pare un fals

Imaginea, surprinsă de la uriașa distanță de 2.100 de ani-lumină de Pământ, este uluitoare din toate privințele. Nebuloasa pe care o vedeți este rezultatul morții unei imense stele, estimată a fi avut o masă de 20 de ori mai mare decât Soarele nostru. Uriașe cantități de materie au fost aruncate în spațiu și gaze rotindu-se în spirale sunt tot ce a mai rămas la 10.000 de ani de când steaua a detonat într-o explozie care ar fi nimicit totul în calea ei.

Valentin Mihăilă s-a accidentat la antrenamentul echipei Parma

Atacantul Valentin Mihăilă s-a accidentat la antrenamentul de luni al echipei sale de club, Parma, informează presa italiană.

​Alexandru Nazare spune că deficitul pe primul trimetru e mai mic cu 0,4%

O să vedeți datele consolidate din martie care arată foarte bine, deficitul pe trimestrul I 2021 raportat la deficitul pe 2020 scade cu 0,4%, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, la Antena 3. "E o scădere de deficit balansată de rezultatele de colectare din martie. Ca atare, o să vedeți un rezultat bun raportat la anul trecut deși suntem în pandemie", a spus el.

Elicopterul Ingenuity al NASA a supravieţuit pe cont propriu primei nopţi reci pe Marte

Elicopterul Ingenuity al NASA a supravieţuit primei nopţi pe suprafaţa planetei Marte, a anunţat luni agenţia spaţială americană pe site-ul său, citează Agerpres. El a fost plasat pe 3 aprilie, pe suprafața lui Marte de către rover-ul Perseverance.
❌