Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayCultura

A şaptea ediţie a Electric Castle începe miercuri. Care sunt capetele de afiş ale ediţiei 2019

Miercuri începe Electric Castle 2019, festivalul care îi aduce la Bonţida, judeţul Cluj, pe Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds To Mars, arată organizatorii.evenimentului.

Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes vor deschide seria recitalurilor Cerbul de Aur 2019

Seria recitalurilor ediţiei 2019 a Cerbului de Aur va fi deschisă de Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Amazon face un serial cu Jack Reacher, personajul consacrat de Tom Cruise | VIDEO

Platforma Amazon va transforma în serial povestea lui Jack Reacher, personajul devenit celebru pe ecrane în interpretarea lui Tom Cruise, arată Variety.

Orchestra Română de Tineret participă pentru a cincea oară la Festivalul Young Euro Classic

Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal participă pentru a cincea oară la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, împreună cu violoncelistul Ştefan Cazacu, pe 22 iulie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Filmul de groază "Annabelle 3" a adunat cei mai mulţi români la cinema | VIDEO

Filmul de groază "Annabelle 3" a adunat cei mai mulţi români la cinema în weekend, cea de-a zecea peliculă din seria ”The Conjuring/Trăind printre demoni” dominând box office-ul românesc al celui de-al doilea final de săptămână din iulie.

50 de ani de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni pe Lună/ Sărbătoare de amploare la NASA | FOTO, VIDEO

Marţi se împlineşte o jumătate de secol de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni în premieră pe Lună. Agenţia Spaţială Americană (NASA) demarează pe 16 iulie o serie de evenimente pentru a marca aniversarea cu o reîntâlnire a participanţilor care încă mai sunt în viaţă.

O carte pe zi: ”Scene dintr-o căsnicie. După repetiţie” de Ingmar Bergman

„Suntem analfabeţi sentimental. E un fapt trist care nu ni se aplică numai nouă, ci practic tuturor oamenilor. Suntem ignoranţi într-un mod insondabil de sinistru, atât în ceea ce ne priveşte pe noi înşine, cât şi pe alţii.”, scrie Ingmar Bergman.

Festivalul ”Vara Magică” aduce 200 de tineri muzicieni în două concerte la Ateneul Român

Festivalul Internaţional ”Vara Magică” aduce miercuri şi joi pe scena Ateneului Român 200 de tineri muzicieni în cadrul a două concerte de muzică clasică, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

MEDIAFAX FOTO | Imaginile care au marcat săptămâna 6 - 12 iulie 2019

MediafaxFoto a realizat o selecţie a imaginilor care surprind evenimentele interne şi internaţionale ce au marcat ultima săptămână.

Lucrări de Doina Levintza, Dan Coma şi Mihai Ţopescu prefaţează participarea României la Europalia

Costume, accesorii de marochinărie şi sculptură, lucrări semnate de Doina Levintza, Dan Coma şi Mihai Ţopescu, constituie avanpremiera participării României la festivalul Europalia, în Belgia, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Best-sellerul românesc ”Testamentul lui Abraham”, achizitionat de editura lui Umberto Eco

Romanul ”Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler a fost achiziţionat pentru publicare de editura înfiinţată de Umberto Eco şi Elisabeta Sgarbi, La Nave di Teseo. ”A fost întotdeauna intelectual meu preferat”, arată autorul român pentru MEDIAFAX.

O carte pe zi: ”La cinci paşi de tine” de Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis

„Pentru prima dată simt întreaga povară a fiecărui centimetru, a fiecărui milimetru din cei cinci paşi dintre noi. Îmi strâng puloverul mai aproape de corp şi intorc privirea spre teancul de saltele de yoga din colţ, încercând să nu dau atenţie faptului că distanţa aceasta va exista întotdeauna.”

Atmosferă de carnaval în Capitală. Parada B-FIT i-a scos pe bucureşteni în stradă şi a adunat 200 de artişti internaţionali | FOTO, VIDEO

Parada Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT i-a scos sâmbătă seara pe bucureşteni în stradă şi a adunat 200 de artişti internaţionali în Capitală. Duminică este ultima zi de spectacole.

Poliţia l-a identificat pe presupusul autor al divulgării unor rapoarte diplomatice confidenţiale scrise de ambasadorul britanic la Washington

Persoana care a furnizat presei mai multe rapoarte confidenţiale scrise de ambasadorul britanic la Washington, incident care a provocat un scandal diplomatic între SUA şi Marea Britanie, a fost identificată, relatează publicaţia Sunday Times, informează agenţia de ştiri Reuters.

Poliţia l-a identificat pe autorul divulgării unor rapoarte diplomatice confidenţiale scrise de ambasadorul britanic în SUA

Persoana care a furnizat presei mai multe rapoarte confidenţiale scrise de ambasadorul britanic la Washington, incident care a provocat un scandal diplomatic între SUA şi Marea Britanie, a fost identificată, relatează publicaţia Sunday Times, informează agenţia de ştiri Reuters.

Poliţia din Londra, criticată după ce a avertizat jurnaliştii să nu publice documente confidenţiale, în contextul scandalului în care a fost implicat ambsadorul britanic în SUA

Mai mulţi politicieni britanici au criticat Poliţia metropolitană de la Londra care a avertizat jurnaliştii că riscă să fie inculpaţi dacă publică documente guvernamentale confidenţiale, pe fondul scandalului provocat de divulgarea unor rapoarte confidenţiale scrise de ambasadorul britanic în SUA.

B-FIT debutează vineri, în Piaţa Universităţii, unul dintre spectacole fiind reprogramat

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-FIT in the Street! debutează vineri, în Piaţa Universităţii, de la ora 19.00. Un spectacol a fost reprogramat, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

O carte pe zi: ”Agentul nostru Victor”, de Stejărel Olaru

„Această carte scoate la lumină puţin ştiuta activitate a agentului Securităţii Silviu Crăciunaş, figură importantă a exilului şi autor de bestseller în Occident”, notează Mike Phillips, autorul volumului A Shadow of Myself.

Denise Nickerson, actriţa copil din ”Willy Wonka & the Chocolate Factory”, a murit

Denise Nickerson, care în copilărie a interpretat rolul Violet în ”Willy Wonka & the Chocolate Factory”, a murit la 62 de ani, iar familia acesteia continuă să strângă bani pentru a-i îndeplini ultima dorinţă, arată Hollywood Reporter.

Doliu în teatru. Actorul Damian Crâşmaru, partenerul de viaţă al unei alte mari actriţe, a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul şi omul de teatru Damian Crâşmaru, care a făcut parte din echipa Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi a fost soţul actriţei Carmen Stănescu, a murit la vârsta de 88 de ani.

❌