Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — December 10th 2019Cultura

Nicu Alifantis: Am compus „Decembre” la 15 ani şi le-am cântat-o prima dată părinţilor

Muzicianul Nicu Alifantis, care a lansat recent un album de colecţie cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când a compus piesa "Decembre", pe versuri de George Bacovia, a povestit în emisiunea "Marius Tucă Show" despre povestea acestui cântec şi despre faptul că l-a cântat prima dată părinţilor.

Topul celor mai bine plătiţi muzicieni în 2019

Artista americană Taylor Swift este muzicianul cel mai bine plătit în 2019, iar podiumul este completat de rapperul Kanye West şi de artistul pop britanic Ed Sheeran, potrivit topului anual realizat de revista Forbes.

Romanul lui Radu Boroianu "Despovărarea. Simţuri şi instincte", lansat în Capitală. FOTO

Romanul autobiografic al lui Radu Boroianu "Despovărarea. Simţuri şi instincte" a fost lansat marţi seară în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Before yesterdayCultura

Un cunoscut cântăreţ din România a fost reclamat de fosta iubită pentru agresiune. Bărbatul a făcut scandal la Poliţie

Cântăreţul Marius Marian Ivancea, cunoscut ca „What’s Up”, a fost dus la Secţia 17 de Poliţie din Capitală, luni seara, după ce a fost reclamat de fost iubită, care a sunat la 112 şi a spus că bărbatul o agresează.

Radu Boroianu lansează romanul autobiografic "Despovărarea"

Radu Boroianu lansează romanul autobiografic "Despovărarea", luni, de la ora 17.30, în aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

"The Irishman", desemnat cel mai bun film al anului 2019 de New York Film Critics Circle. Ce şanse are să câştige Oscarul

"The Irishman", regizat de Martin Scorsese, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj al anului 2019 de New York Film Critics Circle, premiile acestei prestigioase asociaţii de critici oferind de obicei indicii valoroase privind câştigătorii trofeelor Oscar, potrivit Associated Press.

Acesta este cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate

"Joker", de Todd Philips, a devenit cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate, după ce a obţinut încasări de 15 ori mai mari decât costurile de producţie, potrivit Forbes.

Almodóvar, Polanski şi Lanthimos, nominalizaţi la Premiile EFA. Ce români sunt pe listă

Pedro Almodovar, Marco Bellocchio, Roman Polanski şi Yorgos Lanthimos se numără printre vedetele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film (EFA). Pe listă se regăsesc şi cineaşti români.

Premieră în România. O bibliotecă are interpret mimico-gestual pentru persoanele cu dizabilităţi

Cea mai mare bibliotecă din judeţul Galaţi are, în premieră, interpret mimico-gestual pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta oferă asistenţă clienţilor Bibliotecii V.A.Urechia care au probleme de auz sau de vorbire.

Premieră în România. O bibliotecă din România are interpret mimico-gestual pentru persoanele cu dizabilităţi

Cea mai mare bibliotecă din judeţul Galaţi are, în premieră, interpret mimico-gestual pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta oferă asistenţă clienţilor Bibliotecii V.A.Urechia care au probleme de auz sau de vorbire.

Regina-mamă Elena pentru principesa Margareta: ”Ne-a ajutat să înţelegem frumuseţea lumii”

Regina-mamă Elena şi Regele Mihai în memoria Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei: ”Ea ne-a ajutat să înţelegem frumuseţea lumii, care există pentru a fi simţită şi trăită”, notează miercuri platforma Familia regală.

Unde i se pot aduce ultimele omagii actriţei Tamara Buciuceanu Botez

Trupul neînsufleţit al actriţei Tamara Buciuceanu Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi depus joi, la ora 13.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Bucureşti, potrivit Uniunii Teatrale din România (UNITER).

REPORTAJ Istoricul Marius Oprea: "Triungiul morţii" din Caransebeş

În noaptea de 12 spre 13 ianuarie 1949, un grup de 13 partizani bănăţeni conduşi de Spiru Blănaru a atacat postul de jandarmi Teregova, de unde au eliberat alţi doi partizani. A fost primul atac de o asemenea amploare împotriva autorităţilor comuniste.

Sulli, un star sud-coreean al muzicii K-pop, a fost descoperită moartă, la vârsta de 25 de ani

Sulli, un star al muzicii K-pop, a fost descoperită moartă, la vârsta de 25 de ani, în locuinţa sa din Seul, Coreea de Sud, iar autorităţile cred că este vorba despre o sinucidere, potrivit bbc.com.

Trei economişti au primit premiul Nobel pentru economie

Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

Mare sărbătoare ortodoxă: Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sărbătorită pe 14 octombrie. Tradiţii şi obiceiuri

Sfânta Parascheva, "îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi", "ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor", este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară.

Repatrierea osemintelor la Curtea de Argeş, la 37 de ani de la deces. Regina-mamă Elena, înmormântarea din 1982 şi descendenţa imperială

Regina-mamă Elena a părăsit această lume în 1982, dar locul ei în istoria Familiei regale a României a rămas marcat atât de preţuirea nobilă pe care a lăsat-o în urmă cât şi prin descendenţa imperială pe care a purtat-o în cele mai tulburi vremuri ale Europei.

Principesa Margareta, discurs critic la Haga: Punctul-cheie este încetarea atitudinii de superioritate faţă de noile state membre/ Am făcut sacrificii nu pentru că am vrut să reducem costurile la roşii sau automobile

Principesa Margareta a avut un discurs critic la Institutul Olandez de Relaţii Internaţionale din Haga, făcând referire dubla măsură în cazul României după aderare, dar şi faptul că ţara nu a fost primită în Spaţiul Schengen, deşi a îndeplinit toate condiţiile.

MEDIAFAX FOTO | Imaginile săptămânii 4 - 11 octombrie

MediafaxFoto a realizat o selecţie a imaginilor care surprind evenimentele interne şi internaţionale ce au marcat ultima săptămână.

❌