Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayCultura

HOROSCOP 8 aprilie. Aceste zodii învaţă să aprecieze micile bucurii. Vezi cine le-ar putea face o surpriză

Luna din Peşti formează un sextil armonios cu Uranus din Taur, ceea ce înseamnă că le aşteaptă azi pe zodiile de Apă (Rac, Scorpion, Peşti) şi pe cele de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător) mici surprize care le înseninează ziua. S-ar putea chiar să şi le facă unele altora.

HOROSCOP 7 aprilie. Oportunităţi de afirmare şi de bani pentru aceste zodii. Se plasează pe o curbă ascendentă

Luna din Vărsător trimite spre Marte din Gemeni un trigon armonios, iar apoi perfectează o conjuncţie cu Vărsător. Zodiile de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător) sesizează şanse de evoluţie şi de acţiune.

HOROSCOP 6 aprilie. Dezvăluiri dureroase din partea astrelor. Cu ce probleme se confruntă, de fapt, aceste zodii

Luna din Vărsător aderă la un careu tensionat cu Uranus din Taur şi la o conjuncţie, mai apoi, cu Saturn din Vărsător, care le arată zodiilor Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) că se confruntă cu lipsuri şi obstacole de care nici nu erau conştiente. Sextilul armonios al lui Venus din Berbec cu Marte din Gemeni s-ar putea să mai amortizeze din şocul pe care îl resimt Leii şi Vărsătorii.

Academia Română va participa la licitaţia manuscriselor lui Mircea Eliade

Academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedinte al Academiei Române, a declarat, pentru Dilema Veche, că este de datoria Academiei Române să participe la licitaţia manuscriselor Mircea Eliade, după ce publicaţia a contactat trei instituţii cu rolul de a păstra memoria culturală a românilor.

VIDEO Preşedintele Klaus Iohannis, la slujba de Paşte de la Biserica „Sfânta Treime” din Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis participă, duminică dimineaţa, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, la slujba de Paşte de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare a Sibiului.

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | De o parte şi de alta a bustului lui Goga de la Iaşi, Institutul ”Wiesel” şi partidul AUR îşi ascut cuţitele

Mai sînt românii antisemiţi? Personal, am îndoieli că persoane cu discernămînt şi măcar o spoială de cultură au asemenea sentimente. În schimb, ”vînătoarea de antisemiţi” lansată în ultima vreme ca politică guvernamentală furnizează arme politice unui partid nou aşezat pe scena politică: Alianţa pentru Unirea Românilor.

Paştele catolic 2021. Programul la metrou şi al autobuzelor, în noaptea de Paşte. Restricţii ridicate

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, sâmbătă noaptea, până la ora 2.00, astfel încât credincioşii romano-catolici şi reformaţi să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere.

Paştele catolic 2021, restricţii ridicate. Credincioşii merg sâmbătă noapte la Slujba de Paşti. Programul bisericilor

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din ţară după ora 19.00, iar până atunci, credincioşii petrec „Sâmbăta Sfântă” în tăcere, meditând la pătimirea şi moartea lui Hristos.

COMENTARIU Marius Oprea | ”Milionul civilizat” al ”reziştilor” şi românii cu eticheta curată

Jumătăţile de măsură în judecată sînt apanajul oamenilor egoişti şi proşti. Într-un mod deloc ciudat, autorii acestor judecăţi sînt şi cei care au o părere foarte bună despre sine: ei se consideră ”tinerii frumoşi şi liberi”. Apărătorii democraţiei. Apostolii curăţeniei morale, al cinstei.

O carte pe zi: „Clubul Crimelor de Joi” de Richard Osman

„Ideea pentru Clubul Crimelor de Joi – precizează autorul în Mulţumiri - mi-a venit acum câţiva ani, când am avut norocul să merg într-o comunitate pentru seniori plină de oameni extraordinari cu poveşti extraordinare.”

❌