Revista presei

🔒
✇ Hotnews.ro Economie

Grupul de infractori cibernetici Lazarus a luat la țintă industria de apărare

February 26th 2021 at 13:14
Cercetătorii Kaspersky au identificat o nouă campanie, necunoscută anterior, de la Lazarus, un grup de amenințări avansate extrem de prolific, activ cel puțin din anul 2009, care a fost legat de o serie de campanii complexe. De la începutul anului 2020, a vizat industria de apărare cu un atac de tip backdoor personalizat, numit ThreatNeedle. Backdoor-ul se deplasează lateral prin rețelele infectate colectând informații importante.
✇ Hotnews.ro Economie

Cum se explică popularitatea aplicației Clubhouse - studiu

February 25th 2021 at 19:54
Clubhouse este o aplicație de social networking bazată pe audio-chat, lansată încă din 2020. Aplicația fenomen a atras în ultimul timp cele mai aprinse discuții dar, mai presus de toate, peste 2 milioane de utilizatori din întreaga lume. Iată cum explică datele unui studiu popularitatea aplicației.
✇ Hotnews.ro Economie

Coinbase a făcut 322 milioane dolari profit în 2020, datorită bitcoin și ethereum

February 25th 2021 at 19:49
Exchange-ul de criptomonede Coinbase, care se pregătește de listarea la bursă, a realizat un profit de peste 322 de milioane de dolari în anul 2020, în principal datorită tranzacțiilor cu bitcoin și ethereum, conform prospectului său, publicat joi.
✇ Hotnews.ro Economie

Tendințele care vor defini mediul online în 2021: Indexarea va fi realizată aproape exclusiv prin versiunea pentru mobil a domeniului

February 25th 2021 at 12:57
Accentul în acest an va fi mai mult ca niciodată pe calitatea conținutului și va fi prioritizat domeniul web adaptat dispozitivelor mobile, arată analiza unei agenții de SEO. În 2020, comerțul online a cunoscut cea mai mare creștere din ultimul deceniu pe măsură ce tot mai mulți oameni au recurs la acest canal pentru cumpărături de uz general sau orientate către munca de acasă.
✇ Hotnews.ro Economie

Ce beneficii extrasalariale primesc românii dupa un an de pandemie: Consilierea psihologică profesională, bugetul pentru amenajarea biroului de acasă sau pensia privată facultativă

February 25th 2021 at 11:38
Alături de salariu și de oportunitățile de avansare în carieră, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uită candidații atunci când vor să se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adăugarea constantă a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente. Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustări în minus și, pe de altă parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile și nici angajații nu le luaseră în calcul.
✇ Hotnews.ro Economie

Samsung România va lansa în primăvară televizoarele cu noua tehnologie microLED. Vor fi printre cele mai scumpe TV-uri de până acum

February 25th 2021 at 11:02
Samsung va lansa și în România, în martie sau aprilie, primele televizoare cu tehnologia MicroLED, una dintre cele mai performante, dar și cea mai scumpă în domeniul TV-urilor. Micro LED se referă la o tehnologie nouă cu ecrane ce utilizează LED-uri auto-emisive anorganice, activate individual și cu dimensiuni micrometrice. Plusurile țin de culori, contrast și luminozitate, minusul ține de prețul uriaș, pentru varianta de 110 inci fiind de peste 100.000 de euro.
✇ Hotnews.ro Economie

VIDEO TechSnack #6: Noi stocuri de PS5, Huawei pliabil, Roverul Perseverence, Apple vs startup-uri

February 24th 2021 at 20:47
Huawei a prezentat un nou telefon flexibil - modelul Mate X2; cât costă misiunea pe Marte și ce experimente va face Roverul Perseverence; Apple a cumpărat o companie la fiecare trei până la patru săptămâni; Jim Ryan, președintele și CEO-ul Sony, a anunțat că stocurile de PlayStation 5 ar trebui să crească în a doua jumătate a acestui an.
✇ Hotnews.ro Economie

Două românce și o unguroaică au obținut 250.000 Euro pentru afacerea lor cu brelocuri pentru viitorii programatori

February 24th 2021 at 18:35
Trei tinere antreprenoare - două din România și una din Ungaria - au realizat un dispozitiv care poate fi atașat ca breloc la chei, iar acum au obținut o nouă finanțare, de 250.000 de euro, pentru a-și dezvolta afacerea. Produsul este însă mult mai mult decât un breloc: adolescenții învață programare cu ajutorul dispozitivului.
✇ Hotnews.ro Economie

Numele a șase bănci cunoscute din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare, avertizează Bitdefender

February 24th 2021 at 11:02
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor bănci cunoscute, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot lăsa fără bani. Mesajele ce par a veni de la Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank sunt scrise coerent și îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacții, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăților online cu cardul.
✇ Hotnews.ro Economie

Samsung a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi de acum actualizări regulate de securitate pentru cel puțin patru ani după lansarea inițială a produsului

February 24th 2021 at 10:44
Samsung a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi de acum actualizări regulate de securitate Android pentru cel puțin patru ani după lansarea inițială a oricărui produs. Vor fi eligibile 130 de dispozitive, printre care se numără Galaxy S10, Note 10, A10, A50 și A70. Până acum erau garantate update-urile de securitate Android pentru doi ani.
✇ Hotnews.ro Economie

Reddit mai primește 116 milioane dolari la cea mai recentă rundă de finanțare

February 24th 2021 at 10:05
Platforma online Reddit, de conținut generat de utilizatori și dezbateri, crește cea mai recentă rundă de finanțare (serie E) cu 116 milioane de dolari și ajunge astfel la o investiție de 367 milioane de dolari, scrie TechCrunch.
✇ Hotnews.ro Economie

Apple cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni

February 24th 2021 at 09:49
Apple a achiziționat aproximativ 100 de companii în ultimii șase ani, a dezvăluit directorul executiv al companiei, Tim Cook, potrivit BBC, citat de Mediafax.
✇ Hotnews.ro Economie

500 milioane Euro pentru startup-uri tech, prin două fonduri europene de investiții

February 23rd 2021 at 20:22
Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc prin două fonduri de investiții în valoare totală de 500 de milioane de euro, lansate pe continent.
✇ Hotnews.ro Economie

Platforma online Canva a cumpărat remove.bg, un site de eliminare a fundalului din fotografii

February 23rd 2021 at 19:08
Platforma de design Canva, folosită și în România de marketeri, graficieni și studenți, a cumpărat două startup-uri europene: Kaleido.ai din Austria și Smartmockups din Cehia.
✇ Hotnews.ro Economie

Huawei a prezentat un nou telefon pliabil ce costă peste 2.700 de dolari

February 23rd 2021 at 08:53
Huawei a prezentat online cel mai nou telefon flexibil al său, modelul Mate X2 care se deschide diferit față de modelele precedente ale companiei. În varianta cu 256 GB stocare prețul este de 2.759 dolari, iar cea cu 512 GB costă aproape 3.000 de dolari. Nu se știe dacă telefonul va fi lansat și în afara Chinei. Vânzările companiei au scăzut puternic din cauza sancțiunilor impuse de SUA.
✇ Hotnews.ro Economie

Programul de accelerare pentru startup-uri IT Innovation Labs anunță Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

February 22nd 2021 at 19:33
Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, anunță programul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Când încep înscrierile și cine poate participa.
✇ Hotnews.ro Economie

Google investește într-un startup de monitorizare a bebelușilor

February 22nd 2021 at 18:46
Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiții, GV, a acordat o finanțare de 25 de milioane de dolari, alături de alți investitori, unui startup american care face monitoare inteligente pentru supravegherea bebelușilor, fondat de 3 bărbați.
✇ Hotnews.ro Economie

Consultanți: Zeci de mii de firme, cu spatele la zid, din cauza datoriilor. IMM-urile, cele mai afectate

February 22nd 2021 at 10:18
2021 va fi anul în care multe companii, în special din zona IMM-urilor, vor fi nevoite să găsească soluții pentru plata datoriilor restante, rostogolite din anul trecut. Potrivit analizei unei firme de consultanță, pentru multe dintre ele, chiar și în condițiile revenirii economiei pe linia de plutire, misiunea va fi una cu adevărat imposibilă, iar numărul insolvențelor va atinge un nivel semnificativ.
✇ Hotnews.ro Actualitate

Uber cumpără o aplicație de livrare de băuturi acoolice cu 1,1 miliarde dolari

February 2nd 2021 at 19:36
Uber cumpără aplicația de livrare a băuturilor alcoolice Drizly cu 1,1 miliarde de dolari și ar putea include noul serviciu în aplicația Uber Eats, scrie TechCrunch.
✇ Hotnews.ro Actualitate

Electronic Arts și-a prelungit licența UEFA

February 2nd 2021 at 16:14
Electronic Arts a anunțat prelungirea licenței UEFA pentru mai mulți ani și va lansa franciza FIFA pentru prima dată pe Stadia, platforma de jocuri a Google.
❌