Revista presei

🔒
✇ Hotnews.ro Politic

Firea: PNL și USR s-au opus alocării a 100 de milioane de euro pentru modernizarea CET-urilor, deși au promis că rezolvă problema căldurii

February 27th 2021 at 13:21
Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că amendamentul depus la proiectul de buget care viza alocarea a 100 de milioane de euro pentru modernizarea CET-urilor a fost respins, ea acuzându-i pe parlamentarii USR PLUS că au votat împotrivă, deși au promis că vor rezolva problema căldurii în Capitală. Firea a mai cerut majorarea alocațiilor copiilor.
✇ Hotnews.ro Politic

Omul cu valiza lui Dragnea, propus de USR subprefect de Teleorman

February 26th 2021 at 19:16
Sergiu Iordan, președintele USR Teleorman și cel care a dus valiza lui Dragnea jurnalistilor Rise Project, este propunerea USR pentru funcția de subprefect al județului Teleorman.
✇ Hotnews.ro Politic

Lista prefecților și subprefecților propuși de USR

February 26th 2021 at 16:36
Conducerea USR a validat propunerile celor nouă prefecți și 21 de subprefecți care reveneau formațiunii în urma negocierilor din Coaliție.
✇ Hotnews.ro Politic

Contradicții în guvern pe tema pașaportului de vaccinare. Năsui anunță că lucrează la acorduri cu Grecia și Israel. Cîțu spune că nu a dat "un astfel de mandat niciunui ministru"

February 26th 2021 at 13:48
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că o prioritate la care ministerul său lucrează este încheierea unor acorduri bilaterale cu țări precum Grecia și Israel, care insistă pentru pașăpoarte de vaccinare. Premierul Florin Cîțu spune însă că nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.
✇ Hotnews.ro Politic

Ciolacu: Planul Biden de scoatere a Americii din criză similiar cu propunerile PSD

February 26th 2021 at 11:34
Liderul PSD Marcel Ciolacu a găsit argumentul suprem pentru susținerea amendamentelor la bugetul de stat. El susține că planul Biden de scoatere a Americii din criză conține măsuri similare cu propunerile PSD. "Oare președintele Biden este populist, cum ne acuză pe noi propaganda dreptei?", a scris Ciolacu, pe Facebook.
✇ Hotnews.ro Politic

Cîțu: Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an

February 26th 2021 at 07:45
Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități), astfel încât pierderile acestor companii sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an, a precizat premierul Florin Cîțu. Premierul a mai spus că reforma în tot aparatul public și restructurarea companiilor de stat, reforma sistemului de pensii și a sistemului de salarizare, dar și reforma ANAF reprezintă priorități.
✇ Hotnews.ro Politic

Buget2021 - Parlament/ Comisiile de buget-finanţe continuă dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat

February 26th 2021 at 06:31
Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă vineri dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2021, notează Agerpres. Joi, membrii celor două comisii au aprobat mai multe articole din proiect şi au dat vot favorabil bugetelor unor ordonatori principali de credit. Printre acestea se numără bugetele SIE, SRI, SPP, STS, Ministerului Energiei, Ministerului Afacerilor Interne, Administraţiei Prezidenţiale, Senatului şi Camerei Deputaţilor. Nu a fost acceptat niciun amendament.
✇ Hotnews.ro Politic

Ciolacu vrea să-i sune pe Cîțu și Orban. "Nu-mi face nicio plăcere"

February 25th 2021 at 11:10
Marcel Ciolacu susține că-i va suna pe Ludovic Orban și pe Florin Cîțu pentru a le cere susținerea amendamentului PSD pentru creșterea alocațiilor.
✇ Hotnews.ro Politic

Orban, despre deputatul PNL trimis în judecată de DNA: Nu am discutat cu el. Acum avem lucruri mai importante, bugetul

February 24th 2021 at 16:30
Ludovic Orban susține că nu a discutat încă cu deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc care a fost trimis marți în judecată de DNA pentru trafic de influență, comentând că "acum avem lucruri mai importante, bugetul".
✇ Hotnews.ro Politic

PNL Arad critică USR pentru că a numit subprefect un "cunoscut fost membru PSD" / Reacția USR

February 24th 2021 at 15:24
PNL Arad a criticat, miercuri, nominalizarea USR pentru o funcţie de subprefect în judeţ, arătând că cel propus, Vasile Cătana, este fost membru PSD.
✇ Hotnews.ro Politic

Parlamentul a deblocat angajările în instituțiile publice / Posturile vacante se pot ocupa doar prin concurs

February 24th 2021 at 14:36
Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, ordonanţa de urgenţă a Guvernului 183/2020 și a introdus posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice.
✇ Hotnews.ro Politic

Schitul românesc Prodromu de la Athos va primi aproape 1 milion de euro de la statul român în 2021 - proiect de lege adoptat de deputați

February 24th 2021 at 12:34
În plină dezbatere privind bugetul pentru 2021, deputații au adoptat un proiect de lege prin care direcționează 960.000 de euro către schitul Prodromu de la Athos din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte. Cu 258 pentru, 31 împotrivă și 19 abțineri proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților care este și cameră decizională.
✇ Hotnews.ro Politic

Iohannis a promulgat legea care îi lasă pe parlamentari fără pensii speciale

February 24th 2021 at 10:37
Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea prin care parlamentarii rămân fără pensii speciale. Plenul reunit al Parlamentului a votat, pe 17 februarie, proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori.
✇ Hotnews.ro Politic

Arafat: Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci împotriva societății civile și a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situații de urgență fără precedent

February 24th 2021 at 08:09
"Unitățile de Terapie Intensivă Mobilă au scopul de a oferi un suport rapid, eficient și punctual acolo unde se identifică o nevoie acută de susținere a secțiilor de terapie intensivă existente, atunci când creșterea bruscă a numărului de cazuri care necesită terapie intensivă depășește resursele respectivei unități. Ele NU au fost gândite pentru a fi racordate permanent la o unitate spitalicească, posibilitatea de mobilizare, instalare și punere în funcțiune rapidă în proximitatea unui spital fiind una din principalele atribute pentru care a fost aleasă această soluție", arată un comunicat al DSU, transmis miercuri dimineață. Aceste unități cresc rezilienta sistemului national de urgenta si sunt parte din rezerva natională de protectie civilă, putând fi funcționale și operaționalizate în orice situație de urgență, fie că vorbim de cutremur, pandemie, accidente colective și dezastre etc, se mai arată în comunicat.
✇ Hotnews.ro Politic

Guvernul urmează să aprobe o măsură de revizuire a regimului fiscal al cheltuielilor, pentru determinarea impozitului pe profit

February 24th 2021 at 06:05
Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal şi a Legii contabilităţii 82/1991, prin care vizează introducerea unei măsuri de revizuire a regimului fiscal al cheltuielilor, pentru determinarea impozitului pe profit, scrie Agerpres. "Luând în considerare şi modalitatea de implementare a măsurilor privitoare la nededucerea cheltuielilor de către unele state membre, şi în acest context pentru menţinerea competitivităţii fiscale a contribuabililor români, se propune menţinerea nedeductibilităţii la calculul rezultatului fiscal a cheltuielilor înregistrate de contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
✇ Hotnews.ro Politic

Kelemen Hunor: Amânarea intrării în Spaţiul Schengen, o pierdere uriaşă din punct de vedere economic

February 24th 2021 at 01:22
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că nu există argumente pentru ca România să se mai afle în afara Spaţiului Schengen, atâta timp cât îndeplineşte toate criteriile tehnice, potrivit Agerpres.
✇ Hotnews.ro Politic

Kelemen Hunor: Marea majoritate a sporurilor vor fi anulate

February 24th 2021 at 00:04
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând cu anul viitor. Hunor a precizat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.
✇ Hotnews.ro Politic

Dan Barna explică scena cu ochelarii: Îi pusesem pe aparatul de vot și au căzut/ Nu eu am cerut ridicarea lor

February 23rd 2021 at 20:30
Vicepremierul Dan Barna a explicat pe pagina sa de Facebook episodul în care ochelarii îi cad de pe pupitru și cineva vine rapid și îi ridică. Barna spune că nu el a cerut ca ochelarii să îi fie ridicați, ci coega de lângă el, iar cel care i-a ridicat ochelarii era un coleg care se afla în zonă.
✇ Hotnews.ro Politic

Un nou atac al lui Nicolae Robu la Dominic Fritz: "Nu puteţi fi mai presus de lege în ţara aceasta, numai pentru că nu-i sunteţi cetăţean"

February 23rd 2021 at 19:01
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, i-a cerut din nou, marţi, edilului în funcţie, Dominic Fritz, să facă dovada că are domiciliul în Timişoara, pentru că "nu poate fi mai presus de lege în ţara aceasta, numai pentru că nu-i este cetăţean".
✇ Hotnews.ro Politic

Calendarul dezbaterii bugetului pe repede înainte / Orban: Nu vom susține amendamente. Decizia în Coaliţie este de a vota legea bugetului în forma adoptată de Guvern

February 23rd 2021 at 15:55
Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, marţi, calendarul pentru dezbaterea proiectelor Legii bugetului de stat şi Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Pe repede înainte proiectul va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate urmând ca votul în plen să fie marţea viitoare.
❌