Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

7 tendințe care vor influența afacerile în următorul an

Criza COVID-19 a redefinit modul de funcționare al economiilor și al societăților, dar în același timp a stat la baza unui set de inovații ce s-au conturat în aceste condiții pentru decada următoare, este concluzia studiului Fjord Trends, lansat de Accenture Interactive.

Alibaba deține un sistem de recunoaștere facială care poate identifica etnici uiguri

Gigantul tech Alibaba are un sistem de recunoaștere facială care poate identifica membri ai minorității uigure din China, afirmă un nou raport citat de Reuters și New York Times.

Ce s-a căutat pe internet în 2020?

De la filme și jocuri până la "how to.." și rețete, n-a lipsit nimic. Totodată, în contextul evenimentelor din 2020, platformele de videoconferință precum ZOOM au cunoscut o reală explozie în rândul utilizatorilor. Iată o radiografie a anului 2020 prin intermediul căutărilor care au dominat interesele românilor pe internet realizată de o agenţie de SEO.

Bolt a primit o finanțare de 150 milioane Euro

Compania de ridesharing Bolt a atras o investiţie de 150 de milioane de euro în cea mai mare rundă de finanțare de până acum. Startup-ul spune că va investi fondurile în creşterea siguranţei produselor şi serviciilor sale.

Startup-ul românesc iziBAC anunță că a ajuns la o valoare de 2 milioane dolari în 3 ani

Aplicația românească iziBAC, folosită de liceeni să se pregătească pentru bacalaureat, a obținut o investiție de capital de risc de 160.000 de euro, în urma căreia startup-ul spune că a ajuns să valoreze 2 milioane de dolari, în cei 3 ani de existență.

6 din 10 email-uri venite în numele băncilor sunt frauduloase. Hackerii devin tot mai buni la imitarea mesajelor

Infractorii informatici își rafinează continuu tehnicile de înșelătorie prin e-mail și folosesc logourile și formatele vizuale ale unor bănci cunoscute, dar și jargon financiar specific, pentru a face cât mai multe victime, explică specialiştii Bitdefender.

Cum văd consumatorii viitorul tehnologiei. Top 10 tendinţe

Consumatorii anticipează că tehnologia conectată va deveni mai flexibilă și mai interactivă în viitor, iar până în 2030 vom vedea dispozitive care să poată anticipa și chiar lua decizii creative într-o gamă largă de scenarii de utilizare cotidiene, potrivit unui studiu realizat de o companie IT.

Samsung și alți investitori acordă o finanțare de 20 milioane dolari unui startup german de exoschelete

Samsung Catalyst Fund, companie de investiții a gigantului tech sud-coreean, alături de alți investitori, a acordat o finanțare de venture capital de 20 de milioane de dolari unui startup german fondat în urmă cu 4 ani, care face exoschelete.

OLX: Ţinta tentativelor de fraudă este "Livrarea prin OLX". Cum ar trebui să se protejeze cei care vând şi cumpără de pe astfel de platforme de furt

Platforma de anunțuri online OLX recomandă păstrarea vigilenței în fața diverselor atacuri care imită contul platformei, pentru a ademeni utilizatorii și a îi convinge să își lase datele personale și bancare. Fenomenul se numește “phishing" și constituie cea mai frecventă formă de fraudă din mediul online.

Unui gamer din zece i-a fost furată identitatea - studiu

Peste 10% dintre gameri (aproape 179 milioane la nivel global) au trecut prin situația de a li se fura ID-ul - ceea ce ar putea valora până la 347 miliarde de dolari la nivel global. Aceste informații fac parte din cercetarea globală realizată de Kaspersky, care a oferit, de asemenea, sfaturi utile pentru a evita această problemă și alte incidente neplăcute asociate gaming-ului.

Electronic Arts ar putea cumpăra studiourile Codemasters cu 1,2 miliarde dolari

Dezvoltatorul de jocuri video Electronic Arts a anunţat că a ajuns la un acord pentru a cumpăra Codemasters printr-o tranzacţie în valoare de 1,2 miliarde de dolari, valoare mai mare decât cea oferită iniţial de britanicii de la Take-Two Interactive Software, potrivit Reuters.

Vânzările online de alimente și produse necesare "noii normalități" au crescut cu până la 400%, de la începutul pandemiei de COVID-19

Alimentele, produsele pentru sport și fitness, jucăriile, cărțile, bijuteriile și cele pentru casă sunt categoriile care au înregistrat, anul acesta, cele mai mari creșteri ale vânzărilor în mediul online, la nivel mondial, potrivit unei analize realizate, în 40 de țări, inclusiv în România, de către o platformă de suport pentru firmele de comerț online.

Startup-ul românesc de e-fulfillment Frisbo se extinde în cinci noi țări

Startup-ul românesc Frisbo, platforma de smart e-fulfillment care preia depozitarea, ambalarea și livrarea comenzilor online, anunță că își extinde operațiunile în cinci noi țări: Republica Moldova și Bulgaria - unde recent au început activitatea, și Spania, Italia și Belgia, care se află în proces de integrare a depozitelor. Pentru 2021, compania are în plan extinderea rețelei logistice în Germania (țară deservită în acest moment din Polonia), Franța și Olanda.

Hyundai va cumpăra Boston Dynamics, companie cunoscută pentru roboții săi spectaculoși

Hyundai Motor Group a anunțat că va cumpăra de la grupul japonez Softbank compania de robotică Boston Dynamics care în trecut a fost în portofoliul Google. Hyundai are planuri mari în domenii precum mașini autonome și "taxi-uri zburătoare", scrie Reuters.

Un antreprenor român lansează o platformă de instrumentări şi plăţi pentru dosarele de daună la pagubele acoperite de RCA

Antreprenorul Dan Cobeanu, cu peste 15 ani de experiență în asigurări, fintech și insurtech, lansează o platformă care facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA, în urma întocmirii unei constatări amiabile online.

De ce Uniunea Europeană vrea să impună giganților web mai multă transparență în ceea ce privește algoritmii folosiți

Executivul european intenționează să folosească viitoarea reglementare pentru platformele digitale (Digital Services Act) care va fi prezentată pe 15 decembrie, pentru a încerca să determine marile companii web să fie transparente în ceea ce privește funcționarea algoritmilor. Algoritmii iau milioane de decizii pe zi, dar nu sunt feriți de prejudecăți. Pe de altă parte, companiile au investit milioane de dolari în algoritmi performanți și nu vor fi dornice să dezvăluie date despre ei.

Messenger și Instagram au avut mari probleme de funcționare mai multe ore, consecință a faptului că cele două aplicații au tot mai multe în comun cu Facebook

Messenger și Instagram au avut multe probleme de funcționare joi, între orele 11.30 și 16.00, cea mai mare nemulțumire a user-ilor fiind că nu pot trimite mesaje. Site-ul DownDetector a arătat că în această parte a Europei, România și Polonia au fost cel mai afectate, iar problemele au fost mai mari la Messenger, decât la Instagram, dar au apărut și la Facebook.

Românii de la Proportunity au obținut o nouă finanțare de 8,2 milioane euro, în Marea Britanie

Startup-ul britanic Proportunity, fondat de tineri antreprenori români stabiliți în Anglia, a obținut, joi, o finanțare bancară de 7,5 milioane de lire sterline (peste 8,2 milioane euro) pentru a acorda la rândul său împrumuturi celor care își cumpără locuințe cu credit ipotecar, în Regat.

Plățile digitale vor ajunge la 7 trilioane de dolari în următorii doi ani - studiu

Pandemia COVID-19 a accelerat trecerea de la numerar la plățile digitale, iar ca urmare băncile sunt nevoite să își modernizeze sistemele de plăți, potrivit unui nou raport Accenture. Aproape 420 miliarde de tranzacții în valoare de 7 trilioane dolari vor trece de la numerar la carduri și plăți digitale până în 2023.

eMAG lansează un program de investiții pentru firmele de tehnologie

eMAG lansează programul de investiții eMAG Ventures pentru firmele de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Programul este dedicat companiilor care au deja un model de business funcțional. Ce alte condiţii mai trebuie să îndeplinească firmele care pot primi finanţare.
❌