Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — January 18th 2020Mediafax -

Autorităţile americane vor analiza o cerere privind rechemarea a 500.000 maşini Tesla

Agenţia americană pentru siguranţa traficului a anunţat vineri că va analiza o cerere pentru investigarea şi rechemarea a 500.000 maşini Tesla din cauza unor rapoarte privind accelerarea neintenţionată, transmite Reuters.

Şefa FMI avertizează că ar putea apărea o criză economică similară cu cea din anii 1920

Kristalina Georgieva, directorul FMI, a avertizat vineri că economia globală se află pe o tendinţă similară cu cea din anii 1920, tendinţă ce a culminat în Marea criză economică din 1929 din cauza inegalităţilor şi instabilităţii pieţelor financiare, transmite site-ul publicaţiei TheGuardian.

Programul „Rabla” pentru electrocasnice va continua în acest an, anunţă ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 şi că există în acest moment discuţii despre bugetul acestui program.

Costel Alexe a anunţat ce decizie a luat Guvernul în legătură cu o taxă auto în 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe maşinile second-hand importate. Ministrul a mai precizat că, săptămânal, i se semnalează sute de probleme de mediu.

Costel Alexe: Nu vom implementa o taxă auto în 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe maşinile second-hand importate. Ministrul a mai precizat că, săptămânal, i se semnalează sute de probleme de mediu.

Maşini în valoare de sute de mii de euro, blocate în garajele Poliţiei de Frontieră. Vehiculele se devalorizează rapid

Sute de mii de euro sunt blocate în garajele Poliţiei de Frontieră, în condiţiile în care maşinile depistate la graniţă ca fiind furate sunt puse sub sechestru până la finalul procesului penal, iar proprietarii pierd, astfel, mare parte din valoarea autovehiculului.

Before yesterdayMediafax -

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au scăzut în noiembrie 2019 cu 9% faţă de luna precedentă

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.

Trump nominalizează doi economişti în boardul Federal Reserve. Unul dintre ei este un critic vehement al instituţiei

Preşedintele american Donald Trump îi va nominaliza pe economiştii Judy Shelton şi Christopher Waller pentru cele două posturi libere în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, transmite CNBC.

APIA: Aproape 691 milioane de euro au intrat în conturile fermierilor

Un număr de 759.466 de fermieri au fost autorizaţi pentru efectuarea plăţilor regulare anului de cerere 2019 cu suma totală de 690,98 milioane de euro, anunţă, vineri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Peste 21 de milioane de călători au circulat în cele mai mari aeroporturi din ţară în 2019. Câţi dintre ei sunt turişti

Cele mai mari cinci aeroporturi din ţară ca trafic de pasageri - Otopeni (Bucureşti), Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu - au raportat în 2019 un număr total de peste 21 de milioane de călători, un plus de 6% al traficului de pasageri faţă de anul 2018, scrie Ziarul Financiar.

Cel mai mare producător german de energie electrică va elimina o treime din forţa de muncă

RWE, cel mai mare producător german de energie electrică, va elimina aproximativ o treime din forţa de muncă actuală până în 2030, echivalentul a 6.000 de posturi, în condiţiile în care Germania plănuieşte să elimine treptat cărbunele din mixul energetic, transmite Reuters.

Încărcătorul pentru iPhone ar putea fi schimbat, din nou. UE vrea conector unic de alimentare

O propunere legislativă votată de Parlamentul European ar putea forţa Apple să renunţe la actualul conector de alimentare folosit pentru dispozitivele sale iPhone şi să adopte conectorul alternativ USB-C care este folosit, în general, de telefoanele cu sistem Android.

Dacia a încheiat 2019 cu vânzări în creştere. Care au fost cele mai populare modele de autoturisme vândute în România

Dacia a încheiat anul 2019 cu vânzări în creştere, livrând în total 55.463 de vehicule în România, faţă de 54.593 în 2018, potrivit unui comunicat remis vineri MEDIAFAX. Dacia menţionează că aproape 45% din vehiculele noi cumpărate prin intermediul programului Rabla au fost modele Dacia.

Cum se pregăteşte Volkswagen pentru cea mai mare piaţă auto din lume. Tranzacţia pe care o va încheia gigantul auto

Volkswagen este pe punctul de a încheia o tranzacţie pentru un pachet de 20% din acţiunile producătorului chinez de baterii auto Guoxuan High-tech Co, un pas important în demersul nemţilor de a-şi extinde operaţiunile în cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.

Bolt vrea să se extindă şi în domeniul livrării de mâncare. Cât a împrumutat de la Banca Europeană de Investiţii

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a convenit împreună cu Bolt, platforma estonă de ride-sharing ce activează şi în România, o linie de creditare în valoare de 50 milioane de euro, potrivit TechCrunch.com.

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au scăzut în noiembrie 2019 cu faţă de luna precedentă

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.

Alphabet Inc, compania-mamă a Google, intră în clubul firmelor evaluate la 1.000 miliarde de dolari

Capitalizarea bursieră a Alphabet Inc, compania-mamă a Google, a depăşit joi pentru prima dată pragul de 1.000 de miliarde de dolari, singurele companii care au reuşit până acum această performanţă fiind Apple, Amazon şi Microsoft, transmite Reuters.

China a înregistrat în 2019 cea mai slabă creştere economică din ultimii 29 de ani. Măsurile introduse de regimul de la Beijing

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează Reuters.

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor financiar pentru Tarom

Tarom va beneficia de un ajutor financiar de 195 de milioane de lei, din partea Trezoreriei, a decis Guvernul în şedinţa de joi, conform lui Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Guvernul vrea să anuleze procedurile pentru realizarea Autostrăzilor Tg. Neamţ-Iaşi şi Comarnic-Braşov în parteneriat public-privat

Ionel Dancă a propus, joi, în şedinţa de Guvern anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, iniţiate de Comisia de Progonză, mai exact Autostrăzile Tg.Neamţ-Iaşi şi Comarnic-Braşov. "În esenţă vorbim despre inginerii marca Vâlcov", a precizat şeful Cancelariei.

❌