Revista presei

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayEconomie

Peste jumătate dintre români sunt speriați, îngrijorați sau neliniștiți în legătură cu sărbătorile din 2020

Mai mult de jumătate dintre români (56%) declară că în 2020 simt emoții negative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă în contextul actual, iar în ceea ce privește cadourile, 40% dintre români afirmă că și-ar dori cel mai mult să primească gadget-uri. Un român din patru își dorește să fie sănătos de sărbători și nu se gândește la cadouri materiale. Acestea sunt doar câteva din concluziile unui studiu transmis marți de Reveal Marketing Research.

Apple car? - Revin zvonurile despre o mașină Apple, dar dacă va exista va fi cel devreme în 2024

Apple lucrează la un model de mașină autonomă care va dispune și de o baterie revoluționară, iar dacă va fi ca proiectul să se concretizeze, nu se va întâmpla mai repede de 4 ani, spun surse citate de Reuters. S-a vorbit și în trecut despre o posibilă mașină Apple: compania a pus în 2014 la treabă o echipă în acest sens, dar câțiva ani mai târziu a abandonat aproape total proiectul, dar a reluat eforturile în 2019.

Noile modificări fiscale au apărut în Monitorul oficial. De la data depunerii Declarației Unice și plății contribuțiilor, la consolidarea fiscală la nivel de grup

Legile promulgate recent de președintele Klaus Iohannis au fost publicate în Monitorul oficial. Este vorba de modificări importante în aceea ce privește Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Așadar, noua dată pentru depunerea Declarației unice este 25 mai (la fel și termenul de plată al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale), apar noutăți precum consolidarea fiscala la nivel de grup, se rezolvă problema cu tichetele cadou și multe altele. Așadar, anul 2021 vine cu modificări benefice pentru mediul de afaceri.

​Business report: Programul e gata, reformele lipsesc. Elogiu lenei. Ne-am deșteptat: legile sunt pentru fraieri! Ce se va întâmpla cu euro și dolarul. Tinerii sunt de două ori mai afectaţi decât vârstnicii în recesiuni

Impactul Covid în 2020 și așteptările din business pentru 2021. Ce se va întâmpla cu euro și dolarul ● Concluzia negocierilor de la Vila Lac: programul e gata, reformele lipsesc ● Elogiu lenei ● Pensiile, cât au crescut, cât mai pot crește ● Inghetarea salariului minim pe economie: Cui foloseste si cine pierde din aceasta decizie? ● Cum arăta Guvernul ● Tehnologia a bătut oamenii și în agricultură ● Un texan şi un olandez au lucrat din umbră pentru Legea Băncii Naţionale şi Legea băncilor ● Tinerii sunt de două ori mai afectaţi decât vârstnicii de recesiunile grave ● Care sunt cele mai puternice bănci din România şi cum au evoluat în 2020 ● Ne-am deșteptat: legile sunt pentru fraieri! ● Fiat Chrysler și PSA obțin aprobarea UE pentru fuziune ● Cu cifrele pe masă despre majorarea salariului minim din "pix"

Cât investesc firmele în cursuri de IT pentru angajaţi

Valoarea pieței de educație IT alternativă este de aproximativ opt milioane de euro, iar în 2021 ar putea crește cu 15%, conform estimărilor unei şcoli informale de IT. Cât plătesc firmele pentru cursuri de IT pe an/per angajat.

Românii de la Neurolabs au câștigat 50.000 Euro la o competiție UiPath-Microsoft

Startup-ul Neurolabs, fondat de 3 tineri antreprenori români, a câștigat premiul Start-up Automation, la competiția UiPath Automation Awards CEE & Turkey 2020.

Corporate News: Acțiunile Tesla scad după debutul în S&P 500 din cauza noii tulpine de coronavirus

Și acțiunile Tesla au fost sub presiune la debutul în S&P 500, informează Fox Business, în contextul în care o tulpină de coronavirus cu răspândire mai rapidă a fost descoperită în Marea Britanie. Prețul acțiunilor companiei din Palo Alto, California, a scăzut cu 6,3% (-43,8$) la începutul tranzacțiilor, după ce atinseseră vineri un record de 695$.

Cyberpunk 2077 - Cum a ajuns unul dintre cele mai așteptate jocuri video din istorie pe lista celor mai înjurate

Cyberpunk 2077, jocul video al polonezilor de la CD Projekt Red, a fost extrem de așteptat și a ajuns cu câțiva ani întârziere, dar promitea experiențe cu totul ieșite din comun și o grafică extraordinară. Jocul a fost lansat pe 10 decembrie și a adus multă dezamăgire din cauza numărului uriaș de erori care îl fac aproape imposibil de jucat, în special pe consolele mai vechi. Cum a fost posibil ca un joc cu buget de câteva sute de milioane de dolari să fie așa un eșec și să iasă pe piață atât de nefinisat? Un indiciu extrem de important ține de modul în care fondatorii companiei au condus-o și de cum au înțeles ei business-ul.

Ce lecţii spun oamenii de afaceri din România că au învăţat din pandemie

Revenirea economică în România, după pandemia COVID, va fi una asimetrică, cu sectoare care vor înregistra o creștere susținută și altele care vor continua să se confrunte cu dificultăți semnificative. Peste 60% dintre companiile chestionate în cadrul Barometrului Moneycorp 2020 estimează că vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia în 2022.

Fondatorul UNTOLD lansează o aplicaţie de turism şi entertainment

Fondatorul UNTOLD Bogdan Buta împreună cu Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, un prieten din studenție, și-au făcut debutul ca antreprenori IT după dezvoltarea unei aplicații "de experiențe". Aplicația a atras deja, înainte să fie finalizată, investitori, respectiv pe Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS și fondul de investiții Early Game Ventures. Inainte de finanţare starutp-ul a fost evaluat la 4 milioane de euro.

Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania, avertizează Bitdefender

Analiștii în securitate informatică de la Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor companii cunoscute, precum Banca Transilvania sau Poșta Română, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot spiona sau lăsa fără bani.

Proiectul privind muncitorii străini care ar putea fi aduși anul viitor în România a fost modificat. Nou contingent: 25.000

Un proiect al Ministerului Muncii din noiembrie propunea, pentru 2021, un contingent de 30.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România. Ei bine, cifra se pare că a fost modificată. Noul proiect de hotărâre spune acum că este vorba de 25.000.

DOCUMENT Hidroelectrica promite că nu va vinde energie pe bursă peste un anumit nivel / Compania este investigată pentru abuz de poziție dominantă

Hidroelectrica se angajează să vândă pe bursă energie la un preț maxim determinat. Astfel, încearcă să scape de acuzațiile privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața producției și comercializării energiei electrice. Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Hidroelectrica pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială.

Piața RCA, la un grad ridicat de concentrare și în 2020: City Insurance și Euroins au 75% din contracte. Prețurile au scăzut ușor, dar daunele sunt în creștere

City Insurance și Euroins cumulau aproximativ 75% din portofoliul de asigurări RCA din România în primele nouă luni din acest an, gradul de concentrare menținându-se la un nivel ridicat în acest sector, arată un raport publicat luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Pe ansamblul întregii piețe, prima medie RCA anualizată a scăzut cu aproximativ 1% la 30 septembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, înregistrând valoarea de 626 lei, în timp ce dauna medie RCA plătită de asigurători pentru vătămări corporale, dar și cea pentru daune materiale au crescut.

Cum va arăta industria eCommerce în 2021

Industria de eCommerce a făcut un salt de cel puțin 3 ani în 2020, iar creșterea înregistrată anul acesta va continua în 2021; companiile vor investi mai mult în digitalizare și în dezvoltarea aptitudinilor digitale ale angajaților; tot mai mulți antreprenori vor demara propriile afaceri online, iar până în 2022, ponderea comerțului electronic din totalul industriei de comerț, la nivel mondial, va crește la 20%, potrivit analizei unei companii care oferă soluţii de comerţ online.

Corporate Report: Un cuplu de miliardari urmărește s-o detroneze pe Tesla lui Elon Musk

Proiectantul danez Henrik Fisker a încercat odată să înflăcăreze imaginația publicului cu mașini electrice de lux, dar tot ce-a reușit a fost falimentul propriei companii. Acum are o companie nouă, o nouă parteneră, noi susținători și un nou plan de afaceri. Dar are el tot ce trebuie ca s-o ajungă pe Tesla?

​Business report: Multe deconturi pentru munca flexibilă vor fi respinse. Semestrul lui Klaus Iohannis. Ce se ascunde în spatele creșterii Bitcoin. Radu Georgescu: Să înțelegi când e cazul să renunți

Violeta Alexandru: Multe cereri de decont pentru munca flexibilă vor fi respinse ● Liberalizarea pieţei de electricitate va aduce preţuri mai mari ● Radu Georgescu: Să înțelegi când e cazul să renunți ● Ce se ascunde în spatele creșterii Bitcoin ● Semestrul lui Klaus Iohannis ● Unde e criza? Circa 5.000 români au intrat în 2020 în liga celor cu depozite de peste 100.000 de euro ● Învățămintele financiare ale lui 2020, din perspectiva unui manager de investiții ● Bătaie pe energia scoasă acum la vânzare pentru a fi consumată anul viitor ● Liderul BNS Dumitru Costin susține că intenția viitorului Guvern ar fi de a îngheța salariul minim pe economie la valoarea din acest an

Florin Cîţu: Bugetul pe 2021 va fi definitivat şi prezentat de viitorul Guvern

Bugetul pentru anul viitor va fi definitivat de noul Guvern, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, candidat al PNL pentru funcţia de premier, care a precizat că, după ce vor fi finalizate negocierile pentru coaliţia majoritară, se vor cunoaşte şi proiectele noi şi se vor face câteva realocări pentru anul viitor, scrie Agerpres. El a precizat că în privinţa salariului minim pe economie ar trebui să mai existe discuţii tripartite, cu patronatele şi sindicatele, Ministerul de Finanţe luând în calcul câteva variante.

Contrabanda cu țigarete în 2020, nivel minim istoric. Piața neagră a țigaretelor ocupă 9,4% din totalul consumului

Piața neagră a țigaretelor se situează în 2020 la o medie anuală de 9,4% din totalul consumului, cel mai mic nivel din ultimii 12 ani, conform companiei Novel Research. Procentul este în scădere semnificativă față de media înregistrată în 2019 (14%). În noiembrie 2020, comerțul ilegal cu țigarete se află la 9,2%, în ușoară creștere comparativ cu aproximativ 8%, nivelul înregistrat în perioada martie-iulie și septembrie a.c..

O istorie a vitezei trenurilor românești din 1906 până în prezent și uimitoarele trenuri ce rulau sute de kilometri fără oprire

În 1995 existau trenuri Intercity și Expres ce rulau peste 300 de km fără oprire și vitezele erau net superioare celor de azi în aproape toată țara. La 1906 "iuțeala maximă" era de 70 km/h, dar a crescut puternic spre finalul anilor 30. În articol puteți citi despre cum au evoluat vitezele trenurilor românești în 115 ani, care erau cele mai rapide, dar și cât de lente erau personalele. La final puteți citi și despre cum stăm în prezent și care sunt principalele trenuri rapide într-un peisaj în care multe trenuri au viteze medii de 40-50 km/h.
❌